Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Lahden kaupunginsairaalan tietoliikenneyhteydet poikki

Tietoliikenne- ja puhelinyhteydet Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Lahden kaupunginsairaalan kiinteistöön (Harjukatu 48) ovat katkenneet tänään maanantaiaamuna. Katkoksen syynä on ilmeisesti linjavika kiinteistöön tulevissa yhteyksissä, eikä se ole yhteydessä yhtymän toimintaa aiemmin häirinneisiin tietojärjestelmäongelmiin.

Tietoliikennekatkos vaikeuttaa merkittävästi toimintaa kaupunginsairaalassa: Potilastietojärjestelmiin ei katkoksen takia saada yhteyttä, joten potilaskertomuksen tiedot, röntgenkuvat tai laboratoriotulokset eivät ole käytettävissä. Myöskään ajanvarauksia ei voida tehdä tai muuttaa, eivätkä muutkaan puhelinyhteydet ole käytettävissä. Laboratorion näytteenotto on jouduttu keskeyttämään, ja kuvantamisyksikössä voidaan tehdä ainoastaan ultraäänitutkimuksia. Röntgenkuvien ottaminen ei ole mahdollista. Sähköinen resepti ei toimi vaan potilaat saavat tarvittaessa paperireseptin. Apteekin tai Omakannan kautta tehtyjä reseptin uusimispyyntöjä ei voida hoitaa ennen vian korjausta.

Toistaiseksi pyrimme häiriöstä huolimatta hoitamaan ne potilaat, joille aika on tälle päivälle annettu. Häiriö kuitenkin voi aiheuttaa myöhästymisiä ajoissa eikä potilaskertomustietojen puuttuessa kaikkia asioita voida välttämättä tämän päivän käynnillä hoitaa. Tämä voi edellyttää vielä uutta yhteydenottoa myöhemmin esimerkiksi tutkimustulosten kuulemiseksi. Laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia ei ultraääntä lukuun ottamatta kuitenkaan toistaiseksi ole saatavissa.

DNA ja Provincia ovat aloittaneet vian paikallistamisen ja korjaustoimenpiteet, joiden valmistumisen ajankohtaa ei vielä voida arvioida. Häiriö ei vaikuta hyvinvointiyhtymän muiden toimipisteiden toimintaan lukuun ottamatta keskitettyjä ajanvaraustoimintoja.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+