Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Alvar Aallon Sunilaan haetaan kansainvälisiä sijoittajia Japanista

Aallon maja ent Valliniemen pesula ja sauna kuva Rurik Wasastjerna

Alvar Aallon suunnittelema Sunilan alue Kotkasta on 25.–27.4. esillä Tokiossa, jossa sitä markkinoidaan Licensing Expo Japan -messuilla. Aalto Sunila Design -brändillä aluetta Japanissa esittelee Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor.

Japanissa kiinnostus suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria kohtaan on laajaa. Sunilan alueelle haetaan sijoittajia ja yrittäjiä. ”Alvar Aalto 120 -juhlavuonna on erityisen hyvä hetki markkinoida Sunilaa japanilaisille sijoittajille ja toimijoille”, arvioi Cursorilla Sunilan kehittämistyötä vetävä Noora Kiili. Viime vuonna Licensing Expo Japan -messutapahtuma keräsi 200 näytteilleasettajaa, 350 brändiä ja 1 300 kävijää. Tänä vuonna messujen odotetaan kasvavan.

Sunila esittäytyy luovan talouden agentteja ja managereita edustavan AGMA ry:n organisoimalla myyntiosastolla, jossa mukana on noin 10 suomalaista brändiä. Osastolle odotetaan erityisesti Alvar Aallosta, Artekista ja yleisemmin suomalaisesta muotoilusta kiinnostuneita kävijöitä. Myös Suomen Japanin suurlähetystö osallistuu kontakteillaan osaston markkinointiin.  

Kantola AULA kuva Rurik Wasastjerna

Kuuselan mäntykaiteet kuva Rurik Wasastjerna

Sunilaan Suomen ensimmäinen Alvar Aalto -boutiquehotelli?

Sunilan alueelta löytyy runsaasti potentiaalia erilaisille matkailupalveluille mm. ainutlaatuiselle majoitustarjonnalle. ”Boutique-hotellikonseptia hahmotellaan myynnissä olevaan entiseen sauna- ja pesularakennukseen, jossa toimi aikaisemmin Aallon maja. Kotkan kaupungin omistama tehtaanjohtajan asuintalo Kantola sekä alueen huoneistot voisivat yhdessä hotellikiinteistön kanssa muodostaa kiinnostavan uudenlaisen majoitustarjonnan aidossa Alvar Aallon ympäristössä”, arvioi Noora Kiili.

Terassitalo Päivölä kuva Rurik Wasastjerna

Tehtaanjohtajan asunnoksi vuonna 1937 valmistunut Kantola rantasaunoineen on nykyisin Kotkan kaupungin omistuksessa. Kantola on varattavissa erilaisiin tilaisuuksiin mm. kokous- ja juhlakäyttöön kaupungin asiakaspalvelupiste Ruorin kautta.

”Sunilan alue on aito Alvar Aalto -elämys tehtaan yhdyskunnan maisemissa. Koko alueen historia perustuu mäntyyn – tukin uittoon, sahatoimintaan ja sellutehtaaseen. Sunilassa kohtaavat kirjaimellisesti luonto ja teollisuus”.

Aalto-kohteista matkailureitti

Alvar Aalto -säätiössä valmistellaan parhaillaan valtakunnallista Alvar Aalto -matkailureittiä, joka kokoaa Alvar Aallon suunnittelemia kohteita matkailuelämyksiksi. Reittiä tehdään tiiviissä yhteistyössä eri puolella Suomea sijaitsevien Alvar Aalto -kaupunkien kanssa. Valtakunnalliseen Alvar Aalto -kaupunkien verkostoon kuuluvat myös Kotkan ja Haminan kaupungit. Matkailureittiä esittelevä sivusto visit.alvaraalto.fi avautuu 24.5.2018. Matkailureittityötä säätiössä koordinoi Noora Kiili.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+