Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Erinomaista hoitoa ja hyviä potilaskokemuksia Careassa

Erityisesti Itä-Uudeltamaalta on hyvät yhteydet Kymenlaakson keskussairaalaan. Sen suunnitteilla olevissa uusissa tiloissa potilaat sijoitetaan pääosin yhden hengen huoneisiin. Kuva: Sweco Architects Oy

Erikoissairaanhoidon valinnanvapaus eli mahdollisuus hakeutua lääkärin lähetteellä hoitoon muuhun kuin lähisairaalaan, on ollut voimassa jo vuosia. Tämä on näkynyt Kotkassa sijaitsevassa Kymenlaakson keskussairaalassa, jossa mm. itäuusimaalaisten synnyttäjien määrä on lisääntynyt lähes kolmella sadalla vuodessa. Kiinnostuksen sairaalaa kohtaan odotetaan edelleen kasvavan, sillä tulevaisuudessa asiakkaat saavat apua uusissa ja modernisoiduissa tiloissa.

Viime vuosi ja tulevat vuodet ovat isojen muutosten aikaa Careassa, Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymässä. Vuodenvaihteessa kaikki sairaanhoitopiirin leikkaustoiminnot keskitettiin terveydenhuoltolain mukaisesti Kotkaan, jonka 50-vuotias keskussairaala peruskorjataan lähivuosina. Sitä ennen rakennetaan kuitenkin uutta: meneillään on ensimmäisen vaiheen uudisrakennusosa, jonne siirtyvät ensi vuonna päivystys, leikkaustoiminta sekä tehohoito- ja valvontaosastot. 

Seuraavaa uudisrakennusta suunnitellaan parhaillaan ja siihen valmistuu 120 vuodeosastopaikkaa, jotka ovat pääosin kaikki yhden hengen huoneita. Lisäksi rakennukseen sijoittuu laboratorio- ja lääkehuollon tiloja sekä logistiikkakeskus. Viimeisenä vaiheena peruskorjataan nykyinen keskussairaala ja kaiken pitäisi olla valmiina vuonna 2023.

Va. johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa näkee Kymenlaakson keskussairaalan tulevaisuuden hyvin valoisana. 

– Tahtotilamme on tehdä tästä kokoluokkansa paras ja monipuolisin sairaala ja tarjota kaikille erinomaista hoitoa ja miellyttävä potilaskokemus. Meillä on paljon muutoksia meneillään ja se merkitsee, että voimme kehittää asioita hyvään suuntaan.

Ajanmukaiset, uudet tilat turvaavat potilaan yksityisyyden 

Myös Carea Sairaalat Oy:n muutosjohtaja Sami Loimas näkee muutosten tuomat mahdollisuudet positiivisina.

– Uusissa tiloissa pystymme tuottamaan parempia palveluja ja ajanmukaiset tilat lisäävät potilaiden viihtyvyyttä. Rakennettavat tilat mahdollistavat aiempaa joustavammat toiminnot, mm. potilassiirtoja tarvitaan nykyistä vähemmän. Toki uudet tilat edellyttävät myös uudenlaista toimintakulttuuria, jotta pystymme tarjoamaan entistä parempia hoitokokemuksia lisäämättä kustannuksia. 

Mäntymaa arvioi, että Kymenlaakson keskussairaala on juuri sopivan kokoinen.

– Emme ole liian iso, jotta potilas eksyisi sairaalan sokkeloihin emmekä myöskään liian pieni, jotta emme pysyisi tarjoamaan riittäviä palveluja. Hoitojonomme ovat joko keskimääräistä lyhyempiä tai tavanomaisia muihin sairaaloihin verrattuna. Potilaan kannattaakin vertailla eri sairaaloiden hoitojonoja ja pohtia erilaisia vaihtoehtoja erikoissairaanhoidon hoitopaikan suhteen, muistuttaa Mäntymaa.

Sopivan kokoinen sairaala on etu myös työntekijöille, sillä he oppivat tuntemaan toisensa ja yhteistyö sujuu mutkattomasti. 

– Haluamme olla reilu ja joustava työnantaja, jotta henkilökuntamme viihtyy ja voi hyvin. Yli 30 vuoden kokemuksella Kotkassa asumisesta voin todeta, että täällä viihtyy ja jos haluaa nauttia pääkaupunkiseudun kulttuuririennoista, on se hyvien kulkuyhteyksien vuoksi erittäin helppoa, sanoo Mäntymaa.

Carea lisää vastaanottotoimintaa 

Vuodenvaihteessa Kouvolan erikoissairaanhoito siirtyi Carealle ja muutoksen myötä erikoissairaanhoidon vastaanotot lisääntyvät Kouvolassa. Ratamokeskuksen valmistuttua käytössä tulee olemaan nykyaikaiset ja viihtyisät toimitilat, joissa on huomioitu tulevaisuuden muuttuvat tilatarpeet.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+