Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Ministeriö ei ryhdy toimenpiteisiin Tullin pääjohtajaa kohtaan

Helsingin käräjäoikeus antoi 4.5.2018 päätöksensä asiassa, jossa vastaajana oli Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen. Hartikainen sai tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta. Valtiovarainministeriö perehtyi päätökseen ja teki asiassa kokonaisarvion. Valtiovarainministeriö suhtautuu vakavasti Tullin pääjohtajana merkittävässä asemassa olevan Hartikaisen saamaan käräjäoikeuden tuomioon. Esteellisyyssääntöjen tarkka noudattaminen on keskeinen hyvän ja kestävän hallinnon perusperiaate. Ministeriö ei kuitenkaan näe tarpeelliseksi ryhtyä samassa asiassa virkamiesoikeudellisiin toimenpiteisiin.

Kokonaisarviossaan valtiovarainministeriö on huomioinut eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen 25.5.2016 antaman ratkaisun ja Helsingin käräjäoikeuden 4.5.2018 antaman tuomion sekä niiden perustelut. Oikeusprosessissa ei ilmennyt mitään olennaisesti uutta verrattuna eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätökseen. Ministeriö huomioi käräjäoikeuden arvion teon vakavuudesta tahallisuuden ja tuottamuksellisuuden rajapinnassa, rangaistusseuraamuksen alentamisperusteet sekä suhteellisuusperiaatteen eli sen, että viranomaispäätöksen on oltava tavoiteltavaan päämäärään nähden oikeassa suhteessa.  

Rikosasia liittyy tapaukseen, jossa Hartikainen ei poistunut Tullin johtoryhmän kokouksesta 3.11.2015 esteellisyyden vuoksi. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies antoi asiasta päätöksensä 25.5.2016. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätös oli, että Hartikainen menetteli asiassa hallintolain 27 §:n 1 momentin vastaisesti.

Tulli on valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto. Valtiovarainministeriö vastaa Tullin tulosohjauksesta.

Valtiovarainministeriön kokonaisarvio Antti Hartikaisen saaman käräjäoikeuden tuomion johdosta

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+