Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Ympäristön turmelemiseen ja luonnonsuojeluun liittyvien rikosten määrä kasvussa

Juuri valmistuneen Kansallisen ympäristörikosten seurantaryhmän katsauksen mukaan esitutkintaviranomaisille tutkintaan tulleiden ympäristön turmelemiseen (192 kappaletta) ja luonnonsuojeluun (46 ) liittyvien rikosten määrä on viime vuosina ollut kasvusuuntainen. Sen sijaan ympäristörikkomusten (214 ) määrä on vähentynyt.

– Luonto- ja ympäristöarvojen merkitys ja niiden suojelu yhteiskunnassa ovat viime aikoina korostuneet, poliisitarkastaja Arto Hankilanoja Poliisihallituksesta arvioi. Hankilanoja on kansallisen ympäristörikosten seurantaryhmän puheenjohtaja.

Hankilanojan mukaan ympäristöarvojen korostuminen ilmenee muun muassa siinä, että viranomaisilla on yhteinen ympäristörikostorjunnan strategia ja erikseen päivitettävä toimenpideohjelma.

– Tieteellinen tutkimustoiminta on myös tuottanut alalta uutta tietoa sekä lainsäädäntöä ja viranomaisten yhteistoimintaa on kehitetty. Ympäristörikosten taustalla voi olla myös taloudellisen hyödyn tavoittelua ja suojelutoimista aiheutuvien kustannusten minimointia, Hankilanoja sanoo.

Operatiivista yhteistyötä valvonta- ja tutkintaviranomaisten välillä on tiivistetty perustettujen alueellisten yhteistoimintaverkostojen kautta. Koska suuri osa ympäristörikollisuudesta ei tule viranomaisten tietoon, ennalta estävän toiminnan kehittäminen ja kiinnijäämisriskin lisääminen ovat keskeisiä viranomaisten toiminnan kehittämiskohteista.

Ympäristörikoskatsaus poliisin verkkosivulla

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+