Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennustyöt alkavat syksyllä

Museon muutos- ja laajennussuunnittelusta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu syksyllä 2016, jonka voittajaksi valittiin Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy:n ehdotus Hila  

Kirjasto ja museo yhdistyvät “Tiedon ja tarinoiden taloksi”, joka avataan yleisölle kesällä 2021 

Vuonna 1907 valmistunut, valtakunnallisesti merkittävä ja suojeltu Kuopion museon rakennus on peruskorjauksen tarpeessa. Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjasto-rakennukseen. Laajennus mahdollistaa toiminnallisten ja tilallisten synergiaetujen lisäksi museon ja kirjaston välisen nykyistä laajemman yhteistyön “Tiedon ja tarinoiden talona”.

Peruskorjaus- ja laajennushankkeen työmaavaihe alkaa syksyllä 2018 ja päättyy kesällä 2020. Museo sulkee ovensa yleisöltä perjantaina 24.8.2018, ja uuteen kokonaisuuteen pääsee tutustumaan kesästä 2021 alkaen. 

“Kuopion museon peruskorjaus ja laajennus mahdollistaa kaupunkilaisille uudenlaisen, vetovoimaisen kulttuurikohteen ja kohtaamispaikan monipuolisine palveluineen” valaisee Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen. 

Hankkeen luonnossuunnitelmat hyväksyttävänä 

Kuopion kaupunginhallitus hyväksyi Kuopion museon peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman helmikuussa 2016. Museon muutos- ja laajennussuunnittelusta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu syksyllä 2016, jonka voittajaksi valittiin Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy:n ehdotus Hila  

Hankkeen suunnitelmat tulevat hyväksyttäväksi hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen lautakuntaan 23.5.2018 ja Kuopion kaupunginhallitukseen ne on tarkoitus viedä 28.5.2018. Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelijaksi on valittu Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy, rakennesuunnittelijaksi Wise Group Oy ja LVIAJ- ja sähkösuunnittelijaksi Granlund Kuopio Oy. Lisäksi hankkeeseen on valittu useita pienempiä erityissuunnittelijoita. 

Toteutussuunnittelu on käynnistynyt vuoden 2018 alussa. Pohjana ratkaisulle on ollut arkkitehtuurikilpailun voittanut työ. Hanke toteutetaan ns. hybridiallianssimallilla, ja hankkeen palveluntuottajaksi valittiin NCC Suomi Oy. Suunnitteluryhmä on työstänyt ehdotusta rakennuksen sijoittumisesta tontille, rakennuksen liittymisestä ympäristöön sekä toiminnallista yleisratkaisua. 

Suunnittelu on edennyt aikataulussa ja suuret ratkaisut ja valinnat on pääosin jo tehty. Suunnittelussa mukana oleva palveluntuottaja on tuonut talonrakennustuotannon näkökulmaa suunnitteluratkaisuihin. 

“Rakennuslupahakemus aiotaan jättää rakennusvalvonnalle kesäkuun lopussa. Tällä aikataululla pyritään siihen että rakennuslupa olisi lainvoimainen elokuussa 2018 ja rakennustyöt voisivat alkaa silloin purettavien rakennusosien purkutöillä” kertoo rakennuttaja Marko Väätäinen Kuopion Tilakeskukselta. 

Paikka ajattelulle ja kohtaamisille 

Museo-kirjasto-kokonaisuudesta syntyy kaikenikäisten paikka, jossa on tilaa ajattelulle, kohtaamisille, vuoropuhelulle, toiminnalle ja oppimiselle. “Tiedon ja tarinoiden talossa” elävät yhteisön muisti ja identiteetti. Kun uusi kulttuuritalo avataan yleisölle kesällä 2021, sinne odotetaan yhteensä miljoonaa vuosittaista kävijää. 

“Kun elämme saman katon alla, olemme kirjaston kanssa enemmän kuin osiemme summa. Asiakkaamme saavat kokonaisvaltaisen elämyksen” lupaa museonjohtaja Merja Heiskanen. 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+