Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Helsinkiläismies valitti kaavasta ja lupasi luopua valituksesta, jos yhtiö maksaa 62?500 euroa – oikeus: törkeää kiskontaa

Hovioikeus on tänään antanut tuomion asiassa, jossa kahta vastaajaa syytettiin törkeästä kiskonnasta tai vaihtoehtoisesti törkeästä kiristyksestä. Syyte liittyi erään yhdistyksen ja osakeyhtiön väliseen kiinteistökauppaan, jonka ehdoksi oli sovittu asemakaavamuutoksen toteutuminen sovittuun takarajaan mennessä. Toinen vastaajista oli toiminut yhdistyksen hallituksessa kiinteistökaupasta päätettäessä ja tiennyt kaupan ehdoista. Vastaaja oli lopettanut toimimisensa yhdistyksessä ja sen jälkeen tehnyt kunnallisvalituksen, joka olisi estänyt kaavamuutoksen kauppakirjassa mainittuun takarajaan mennessä.

Syytteen mukaan vastaajat olivat käyttäneet hyväksi osakeyhtiön riippuvaista asemaa kysymyksessä olevan kiinteistökaupan yhteydessä vaatimalla 62.500 euroa kunnallisvalituksen peruuttamisesta. Yhtiö oli maksanut kunnallisvalituksen tehneelle vastaajalle 24.800 euroa, jotta kiinteistökauppa toteutuisi. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen molempien vastaajien osalta.

Hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, että yhtiö oli ollut kiskontasäännöksen tarkoittamassa riippuvaisessa asemassa. Jollei yhtiö olisi maksanut kunnallisvalituksen peruuttamisesta, kiinteistökauppa olisi peruuntunut tai viivästynyt merkittävästi. Siitä olisi aiheutunut huomattavasti suurempia taloudellisia menetyksiä kuin vastaajalle maksettu summa oli ollut. Hovioikeus tuomitsi valituksen tehneen vastaajan törkeästä kiskonnasta viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja tämän ohessa 40 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Vastaaja velvoitettiin korvaamaan yhtiölle siltä saamansa 24.800 euroa.

Toinen vastaaja oli neuvotellut osakeyhtiön kanssa kunnallisvalituksen peruuttamisesta toimien valituksen tehneen vastaajan asiamiehenä.

Hovioikeus katsoi jääneen näyttämättä, että vastaajat olisivat toimineet sillä tavoin yhteisymmärryksessä, että heitä olisi voitu pitää rikoskumppaneina. Hovioikeus hylkäsi syytteet asiamiehenä toimineen vastaajan osalta.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika





Google+