Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Helsinkiläismies valitti kaavasta ja lupasi luopua valituksesta, jos yhtiö maksaa 62?500 euroa – oikeus: törkeää kiskontaa

Hovioikeus on tänään antanut tuomion asiassa, jossa kahta vastaajaa syytettiin törkeästä kiskonnasta tai vaihtoehtoisesti törkeästä kiristyksestä. Syyte liittyi erään yhdistyksen ja osakeyhtiön väliseen kiinteistökauppaan, jonka ehdoksi oli sovittu asemakaavamuutoksen toteutuminen sovittuun takarajaan mennessä. Toinen vastaajista oli toiminut yhdistyksen hallituksessa kiinteistökaupasta päätettäessä ja tiennyt kaupan ehdoista. Vastaaja oli lopettanut toimimisensa yhdistyksessä ja sen jälkeen tehnyt kunnallisvalituksen, joka olisi estänyt kaavamuutoksen kauppakirjassa mainittuun takarajaan mennessä.

Syytteen mukaan vastaajat olivat käyttäneet hyväksi osakeyhtiön riippuvaista asemaa kysymyksessä olevan kiinteistökaupan yhteydessä vaatimalla 62.500 euroa kunnallisvalituksen peruuttamisesta. Yhtiö oli maksanut kunnallisvalituksen tehneelle vastaajalle 24.800 euroa, jotta kiinteistökauppa toteutuisi. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen molempien vastaajien osalta.

Hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, että yhtiö oli ollut kiskontasäännöksen tarkoittamassa riippuvaisessa asemassa. Jollei yhtiö olisi maksanut kunnallisvalituksen peruuttamisesta, kiinteistökauppa olisi peruuntunut tai viivästynyt merkittävästi. Siitä olisi aiheutunut huomattavasti suurempia taloudellisia menetyksiä kuin vastaajalle maksettu summa oli ollut. Hovioikeus tuomitsi valituksen tehneen vastaajan törkeästä kiskonnasta viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja tämän ohessa 40 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Vastaaja velvoitettiin korvaamaan yhtiölle siltä saamansa 24.800 euroa.

Toinen vastaaja oli neuvotellut osakeyhtiön kanssa kunnallisvalituksen peruuttamisesta toimien valituksen tehneen vastaajan asiamiehenä.

Hovioikeus katsoi jääneen näyttämättä, että vastaajat olisivat toimineet sillä tavoin yhteisymmärryksessä, että heitä olisi voitu pitää rikoskumppaneina. Hovioikeus hylkäsi syytteet asiamiehenä toimineen vastaajan osalta.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+