Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Suomenlinnaan ei tule pääsymaksua

Valokuvaaja: Suomen Ilmakuva Oy

Maailmanperintökohde Suomenlinnaan ei tule pääsymaksua. Pääsyynä on se, että Suomenlinna on yksi Helsingin kaupunginosista eikä vain kävijäkohde. Sen lisäksi, että Suomenlinnassa käy paljon matkailijoita, siellä myös asutaan, työskennellään ja vieraillaan monista eri syistä. Suomenlinna on ainutlaatuinen juuri siksi, että siellä kohtaavat historia ja elävä nykypäivä.

Suomenlinnan pääsymaksu on noussut ajoittain esille, mistä syystä maailmanperintökohdetta hallinnoiva Suomenlinnan hoitokunta selvitti asiaa. Asiantuntijalausuntojen jälkeen jatkoselvityksistä päätettiin luopua.

– Suomenlinna kuuluu kaikille. Tähtäämme siihen, että Suomenlinna on miellyttävä paikka asua, hyvä paikka tehdä töitä ja kiinnostava paikka vierailla. Asiantuntijoiden mielestä pääsymaksulla olisi negatiivisia vaikutuksia tuohon päämäärään. Olisi hyvin poikkeuksellista kerätä pääsymaksua yhdestä kaupunginosasta. Tätä voisi verrata siihen, että Lauttasaareen menevät joutuisivat maksamaan pääsymaksun, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan kehittämispäällikkö Petteri Takkula.

Suomenlinna on jo nyt taloudellisesti kannattava kohde. Suomenlinnan-kävijät jättävät Helsinkiin yli seitsemän euroa jokaista Suomenlinnan ylläpitoon ja esittelyyn käytettyä veroeuroa kohti.

– Suomenlinnassa käy vuosittain noin miljoona kävijää, jotka jättävät Helsinkiin vähintään 40 miljoonaa euroa vuodessa eli Suomenlinna tuo jo merkittävän rahapotin alueelle. Positiivista rahavirtaa ei kannata sotkea ilman hyviä perusteluja.

Suomenlinnan hoitokunnan budjetista keskimäärin reilu puolet tulee vuokratuloista asukkailta, yrittäjiltä sekä kokous- ja juhlatilojen vuokralaisilta ja vajaa puolet valtion budjetista.

Pääsymaksuasiaa on selvitetty niin sidosryhmiltä kuin asiantuntijoilta. Haaga-Helialta vuonna 2016 tilattu laaja selvitys kartoitti sidosryhmien näkemyksiä asiasta. Tänä vuonna kolme asiantuntijaa antoi näkemyksensä asiasta. Asiantuntijat ja pääosa sidosryhmistä ovat olleet kielteisiä pääsymaksulle.

Päätöksen lopettaa pääsymaksuasian selvitykset teki 12.6.2018 hoitokunnan työtä ohjaava johtokunta, johon kuuluu neljän ministeriön, Helsingin kaupungin, Museoviraston, Senaatti-kiinteistöjen, Helsingin seurakuntayhtymän, Suomenlinnan asukkaiden sekä hoitokunnan edustajat.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+