Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Iisalmen pappila Seurasaaressa avautuu restauroituna yleisölle

Seurasaaren ulkomuseon Iisalmen pappila avataan restauroituna yleisölle. Suunnittelun lähtökohtana on ollut säilyttävän restauroinnin lisäksi pappilan käytettävyyden ja esteettömyyden parantaminen. Kesäkuussa pappilarakennuksessa avautuu monitoimitila, museokauppa sekä puutarha. Rakennuksen viimeistelyjä suoritetaan vielä loppuvuoden aikana.

Ulkopuolelta katsottuna restauroinnin näkyvin osa on 1800-luvun mallin mukaisten kuistien rakentaminen. Näin pappila muistuttaa enemmän ulkoasultaan sitä minkälainen se aikoinaan Iisalmessa oli. Lisäksi julkisivu ja ikkunanpuitteet on maalattu.

Huonetilojen restauroinnissa toiminnalliset muutokset ovat merkittäviä, mutta niistä huolimatta huonetiloissa pyrittiin säilyttämään vanha ilme. Jatkossa esteettömässä pappilassa järjestetään työpajoja ja muuta ulkomuseon ohjelmatoimintaa, sen saleja on mahdollista vuokrata kokous- tai juhlakäyttöön. Rakennuksessa toimii myös ulkomuseon kauppa. Lisäksi yksi huoneista on sisustettu alkuperäisen Iisalmen pappilan asuun piispan kamariksi.

Pappilan puutarha herää kesän aikana uuteen eloon muotopuutarhana, jonka kasvivalinnat on tehty huolellisesti 1700-luvun esikuvien mukaan. Puutarhan yhteyteen rakennetaan myös pergola.

Iisalmen maalaiskunnan pappilan rakensi kirkonrakentajana tunnettu Simon Silvén 1797?98. Alkuperäinen rakennus käsitti kuusi huonetta, keittiön ja eteisen. 1800-luvulla rakennusta jatkettiin rakentamalla molempiin päihin matalammat lisäsiivet. Seurasaaren ulkomuseoon pappilan alkuperäinen hirsirunko siirrettiin 1960-luvun lopulla.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+