Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisi selvitti laajan huumausainerikoskokonaisuuden Helsingissä – esitutkinnan aikana vangittiin kymmenen epäiltyä sekä takavarikoitiin 3,5 kg amfetamiinia ja tuhat Subutex-tablettia

Helsingin poliisi on tutkinut vuoden alusta saakka laajaa huumausainerikoskokonaisuutta, jossa on levitetty amfetamiinia ja Subutexia eritoten Helsingissä, mutta myös muualla Suomessa, esimerkiksi Pirkanmaalla. Kokonaisuus ajoittuu viime kesän ja tämän vuoden kevään väliselle ajalle. Poliisi otti rikoskokonaisuuteen liittyvät pääepäillyt kiinni huhtikuussa 2018.

– Epäiltyjen jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten perusteella. Rikoskokonaisuuden esitutkinnassa on tutkittu noin pariakymmentä epäiltyä, joista kymmenen on edelleen vangittuina. Vangitut pääepäillyt ovat 20–40-vuotiaita miehiä, joita kaikkia epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Muita noin kymmentä henkilöä epäillään pääasiassa perusmuotoisista huumausainerikoksista, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kaarle Lehmus Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että epäillyt ovat levittäneet yhteensä noin viisi kiloa amfetamiinia ja noin 12 000 Subutex-tablettia. Tästä määrästä poliisi on takavarikoinut noin 3,5 kiloa amfetamiinia ja noin tuhat tablettia Subutexia.

Loppukäyttäjille myydyn amfetamiinin hinta on ollut noin 35 euroa per gramma. Yhdestä Subutex-tabletista on pyydetty ostetusta määrästä ja paikkakunnasta riippuen 20–50 euroa. Levitettyjen huumausaineiden rahallinen arvo on siis yhteensä 415 000–775 000 euroa.

– Suurin yksittäinen amfetamiinitakavarikko tehtiin Itäkeskuksessa. Kerrostalon rappukäytävään piilotetussa kätkössä oli noin 2,5 kiloa amfetamiinia. Suurin Subutex-takavarikko, noin 700 tablettia, tehtiin yksityisasunnossa Kontulassa.

Huumausaineiden lisäksi poliisi on takavarikoinut noin 25 000 euroa käteistä rahaa, joista 20 000 euroa yhden epäillyn kiinnioton yhteydessä. Rahojen epäillään olevan peräisin huumausainekaupoista.

Esitutkinta valmistuu lähipäivinä, ja asia siirtyy syyteharkintaan tämän viikon aikana. Sen jälkeen asiasta tiedottaa syyttäjä.

Kuvat: POLIISI

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+