Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisin yksinkertaiset mutta tehokkaat vinkit taskuvarkaiden varalle: Älä kuljeta lompakkoa selkärepussa, vältä suuria summia käteistä ja jätä arvo-omaisuus kotiin tai hotelliin

Helsingissä tapahtunut taskuvarkaus noudattaa monesti seuraavaa kaavaa: turistilta, useimmiten kiinalaiselta tai japanilaiselta, varastetaan selkärepusta, selkäpuolella olevasta olkalaukusta tai takataskusta lompakko. Aasialaiset turistit ovat ammattimaisten taskuvarkaiden ykköskohteita eri puolilla Eurooppaa, koska rikolliset tietävät, että heillä on usein paljon käteistä rahaa mukanaan.

Ammattimaiset taskuvarkaat edustavat lähes sataprosenttisesti liikkuvaa rikollisuutta. Muunkinlaisia taskuvarkauksia tapahtuu kyllä, mutta useimmiten silloin on kyseessä niin sanottu “tilaisuus tekee varkaan” -tilanne eli lompakko tai matkapuhelin on jätetty vartioimatta siten, että se on helppo napata, esimerkiksi baarissa.

Otollisin paikka taskuvarkaille on avoin ulkotila, jossa ei ole valvontakameroita ja josta pääsee joka suuntaan karkuun. Tällaisia ovat esimerkiksi torit. Suosittuja taskuvarkauskohteita ovat myös kadut turistinähtävyyksien ympärillä. Taskuvaras saattaa valita uhrinsa vaikkapa kirkossa ja lähteä seuraamaan tätä kadulle.

Julkiset liikennevälineet, varsinkin raitiovaunut ja asemalle pysähtyneet junat, ovat taskuvarkaiden näkökulmasta helppoja paikkoja, koska ihmiset ovat pienessä tilassa lähellä toisiaan ja niistä pääsee poistumaan nopeasti.

Turistien on syytä kiinnittää huomiota omaisuuteensa myös hotelliaamiaisella. Aamiaishuoneeseen ei ole järkevää tuoda mitään tarpeetonta arvo-omaisuutta, vaan se kannattaa jättää hotellihuoneeseen. Sama neuvo pätee myös kaupungilla liikkuessa: kaikki, mitä ei välttämättä tarvitse päivän aikana mukana, on fiksua jättää esimerkiksi hotellihuoneen lukittuun turvakaappiin.

Myös vanhukset pitävät mukanaan käteistä ja sen vuoksi he ovat turistien ohella alttiita taskuvarkauksille muun muassa ruokakaupoissa. Käteistä rahaa ei siis ole kenenkään järkevää kanniskella mukana – ainakaan suuria määriä.

Jos huomaa joutuneensa taskuvarkauden kohteeksi, on asiasta ilmoitettava välittömästi hätänumeroon 112. Mikäli näkee rikoksesta epäillyn tai epäillyt, on tärkeää painaa mieleen tarkasti heidän tuntomerkkinsä ja suunta, johon he poistuvat.

Taskuvarkauksiin liittyvät kiireettömät vihjeet ja havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse taskuvarkaudet.helsinki(at)poliisi.fi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+