Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

TEKESIN JA IBM:N VÄLISEEN SOPIMUKSEEN EI SISÄLTYNYT KORVAUSVELVOLLISUUTTA TAI VELVOITETTA RAHOJEN KANAVOIMISEEN

Business Finland on tehnyt elinkeinoministeri Mika Lintilän pyynnöstä selvityksen Tekesin (Business Finland) ja IBM:n tekemästä aiesopimuksesta. Aiesopimuksen tavoitteena on kehittää laaja-alaisesti suomalaista digitaalisen terveyden ja tekoälyn ekosysteemiä.

Selvitys toimitettiin 7.6.2018. Selvityksen perusteella ei ole syytä olettaa, että väärinkäytöksiä tai verovarojen tuhlausta olisi tapahtunut. Business Finland on täyttänyt yhteistyön myötä tehtäväänsä edistää ulkomaisten yritysten investointeja Suomeen.

Business Finland ajaa aina suomalaisten toimijoiden ja yhteiskunnan etua. Business Finlandin yhteistyö IBM:n kanssa liittyy suoraan kansallisten strategioiden ja politiikkapainotusten toimeenpanoon työ- ja elinkeinoministeriön ohjauksessa.

SUOMEN ETU EDELLÄ – EI POIKKEUKSIA NORMAALEIHIN TASAPUOLISIIN RAHOITUSKÄYTÄNTÖIHIN

Aiesopimuksen tavoitekirjaukset eivät velvoita Business Finlandia käyttämään julkisia varoja siihen, että IBM tai mikään muu yksittäinen yritys saavuttaisi omat liiketoiminnan kehitystavoitteensa. Toisin kuin julkisuudessa on virheellisesti esitetty, sopimus ei johda valtion kannalta korvausvastuisiin, vaikka sopimukseen kirjatut liiketoiminnan kehitystavoitteet eivät täyttyisi.

Rahoitusta ei ole aiesopimuksella suunnattu erityisesti IBM:lle tai sen kanssa yhteistyötä tekeville toimijoille. Se ei myöskään sido mahdollisia Business Finlandin rahoituksen saajia minkään tietyn teknologian tai palveluntarjoajan asiakkaiksi. Toisin kuin julkisuudessa on virheellisesti esitetty, sopimus ei siis velvoita ohjaamaan julkista rahoitusta suoraan eikä välillisesti IBM:lle. IBM ole saanut sellaisia palveluita tai rahoitusehtoja, jotka eivät olisi olleet muiden suomalaisten tai ulkomailta Suomeen sijoittuvien yritysten saatavilla.

Business Finland seuraa aiesopimuksen tavoitteiden toteutumista ja vaikuttavuutta tulevien vuosien aikana aktiivisesti ja hyödyntää arviointeja toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Aiesopimuksen toteutumista seuraa ja yhteistyötä edistää sopijaosapuolten yhteinen Joint Advisory Board (JAB).

Business Finlandin selvitys Innovaatiorahoituskeskus Tekesin tekemästä sopimuksesta teknologiayhtiö IBM:n kanssa (pdf)

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+