Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Tammisaaressa viime kesänä tapahtuneen murhan esitutkinta on valmistunut

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan 20.6.2017 Tammisaaressa tapahtuneesta henkirikoksesta. Tapahtumaketju on saanut alkunsa kun poliisille on ilmoitettu, että sittemmin murhasta epäilty mies olisi mahdollisesti tehnyt itselleen jotain. Käytettävissä olevilla tiedoilla ei kuitenkaan ole ollut epäiltävissä, että mies olisi vahingoittamassa tai jo vahingoittanut muita.

Miestä ei etsinnöistä huolimatta heti löydetty. Tässä vaiheessa poliisi oli saanut lisätietoja ja teki päätöksen tarkastaa miehen entisen tyttöystävän asunto. Entiseen tyttöystävään ei ollut saatu yhteyttä. Asunto sijaitsee Metsästystiellä Tammisaaressa. Asunnosta löytyi menehtynyt nainen. Vammojen ja muiden olosuhteiden perusteella oli heti todettavissa, että nainen oli joutunut henkirikoksen uhriksi.

Asiassa aloitettiin esitutkinta rikosnimikkeellä murha. Poliisi jatkoi rikoksesta epäillyn, juuri 20 vuotta täyttäneen miehen, etsintää. Etsintään osallistui useita poliisin partioita. Poliisi sai myös virka-apua toisilta viranomaisilta. Rajavartiolaitoksen helikopteri suoritti laajoja etsintöjä Tammisaaren alueella. Tämä asia kiinnitti kansalaisten huomion. Tässä vaiheessa poliisin tiedossa oli, että mies oli ottanut aseita mukaansa lähdettyä kotoaan. Miehellä oli hallussapitoluvat kyseisiin aseisiin. Poliisi suoritti tarkastustehtäviä myös muualla, mm. Pohjanmaalla, Helsingissä ja Itä-Uudellamaalla.

Poliisilla oli käsitys, että henkirikoksesta epäilty ja aseistautunut mies oli vaaraksi myös muille ihmisille. Tämän takia julkaistiin kuvallinen tiedote, jossa pyydettiin mm. havaintoja miehen tai tämän käytössä todennäköisesti olleen ajoneuvon liikkeistä. 21.6.2017 silminnäkijä ilmoitti, että ajoneuvo oli löytynyt tyhjänä Svartbäckin alueelta Raaseporista. Ajoneuvo löytyi hylättynä metsätien varrelta. Myöhemmin rikoksesta epäilty mies löytyi maastosta menehtyneenä. Miehen kuolemansyyn selvittämiseksi on tehty kuolemansyyntutkinta, eikä siihen liity ulkopuolisia.

Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen perusteella vahvistui, että nainen oli menehtynyt teräaseella aiheutettuihin vammoihin. Tekoväline, metsästysveitsi, löytyi rikoksesta epäillyn tavaroista, lähellä löytöpaikkaa. Rikoksesta epäilty oli sitonut naisen ennen tekoa. Nainen menehtyi välittömästi.

Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen lausuntojen sekä paikkatutkinnan perusteella toiseksi rikosnimikkeeksi on esitutkinnan aikana lisätty törkeä raiskaus. Poliisilla on todennäköisiä syitä epäillä naisen joutuneen myös seksuaalirikoksen uhriksi. Viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain perusteella tähän liittyvät seikat ovat salassa pidettäviä eikä poliisi tiedota niistä enempää.

Poliisi on esitutkinnan aikana mm. tehnyt teknistä paikkatutkintaa, muuta teknistä tutkintaa sekä kuulustellut noin kaksikymmentä henkilöä. Useasta kuulustelusta on käynyt ilmi, että rikoksesta epäilty oli jo jonkin aikaa ennen tekoa käyttänyt huumeita, tarkemmin sanottuna kannabista. Rikoksesta epäilty oli, oikeuslääketieteellisen tutkimuksen lausuntojen mukaan, tekohetkellä kannabiksen vaikutuksen alaisena.

Koska avainasemassa olevat henkilöt ovat molemmat menehtyneet, poliisi ei ole kokonaan pystynyt selvittämään motiivia. Esitutkinnassa on kuitenkin saatu näyttöä siitä, että rikoksesta epäilty oli aikaisemmin mm. uhannut vakavilla seurauksilla, jos osapuolten välinen suhde päättyy. Suhde oli kuitenkin päättynyt kuukausia ennen tekoa. Menehtyneellä naisella oli uusi tuore suhde, johon hän halusi panostaa. Tätä asiaa rikoksesta epäilty ei todennäköisesti ole hyväksynyt. Mm. asianosaisten viestittelyn perusteella on myös voitu vahvistaa, että osapuolten välinen tilanne on muuttunut noin viikko ennen tapahtumaa. Siitä eteenpäin rikoksesta epäillyn viestintä on muuttunut välinpitämättömäksi ja vihamieliseksi.

Kuulusteluissa on myös selvinnyt, että vaikka rikoksesta epäiltyä ei mielletty sellaiseksi, niin hänellä oli äkkipikainen ja aggressiivinen luonne. Viimeisimpien vuosien varrelta on useamman henkilön toimesta tuotu esille useampi tapahtuma, jossa henkilö on käyttäytynyt väkivaltaisesti tai uhkaavasti. Yksittäisinä tekoina ne eivät kuitenkaan ole olleet sellaisia, joiden perusteella olisi pitänyt pelätä tämänkaltaisen rikoksen tekemistä.

Koska rikoksesta epäilty on menehtynyt, asian tutkinta päätetään poliisin päätöksellä. Asia ei siis etene syyteharkintaan.

Laissa viranomaisten toiminnan julkisuudesta säädetään salassa pidettävästä aineistosta. Suuri osa esitutkinnan aikana kertyneestä aineistosta on salassa pidettävää ja julkiset asiat on tuotu esille tässä tiedotteessa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+