Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Veronpalautuksiin liittyvä huijausviesti liikkuu sähköpostilla ja pyytää pankkitunnuksia – jos sait viestin, toimi näin

Huijausviesti (myös phishing- tai kalasteluviesti) on usein sähköposti. Viestissä voidaan esimerkiksi luvata rahaa tai pelotella vakavilla seuraamuksilla, jos lukija ei heti toimi viestin ohjeiden mukaan. Viestien tarkoituksena on huijata vastaanottaja luovuttamaan tietojaan, kuten pankkitunnusnumeroita, luottokorttinumeron tai henkilötunnuksen.

Myös Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Viesteissä useimmiten kerrotaan veronpalautuksesta, jota ei ole olemassa.

Huijausviesti voi olla myös tekstiviesti. Verohallinto ei koskaan kysy henkilötietoja tekstiviestillä. Voit saada Verohallinnolta muistutusviestin tekstiviestinä, mutta Verohallinto ei koskaan pyydä lähettämään esimerkiksi verkkopankkitunnuksia, tilitietoja tai henkilötunnusta.

Jos olet saanut huijausviestin

 • Viesti on syytä tuhota välittömästi. Viestissä olevia linkkejä ei kannata avata.
 • Jos olet erehtynyt antamaan luottokorttitietosi, sulje kortti välittömästi soittamalla omaan pankkiin tai korttien sulkupalveluun (020 333).
 • Jos olet erehtynyt antamaan verkkopankkitunnuksesi, ota yhteyttä pankkisi ilmoittamaan palvelunumeroon ja sulje tunnukset.

Mistä voi erottaa, onko kyse Verohallinnon lähettämästä viestistä?

 • Verohallinto ei koskaan pyydä asiakkaiden luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia. Verohallinto ei tarvitse näitä tietoja.
 • Verohallinto ei koskaan lähetä asiakkaille verotuspäätöstä tai mitään siihen liittyviä tietoja sähköpostitse.
  • Et voi siis saada veronpalautuspäätöstä sähköpostitse.
  • Verohallinto ei myöskään pyydä sähköpostilla asiakkaiden tilinumeroita.
 • Huijausviestien kieli ja ulkoasu eivät useinkaan vaikuta kovin hyviltä.

Mistä voi erottaa, että kyse on Verohallinnon palvelusta?

Verohallinnon asiointipalveluissa, joissa näytetään asiakkaille verotustietoja tai pyydetään ilmoittamaan verotustietoja, käytetään aina suojattua yhteyttä. Tämän voi todeta seuraavista asioista:

 • Palveluun pääseminen edellyttää pääsääntöisesti asiakkaan tunnistautumista. Henkilöasiakkaiden osalta tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla ja yritysasiakkailla Katso-tunnuksilla.
 • Huijaussivustoissa ei yleensä ole vastaavaa tunnistautumista tai tunnistautumiseen pyydetään muita keinoja kuten luottokortin numeroa tai PayPal-tietoja.
 • Verohallinnon palvelut käyttävät aina suojattua yhteyttä. Silloin internet-selaimen yläosassa näkyvä verkkosivun osoite alkaa https-etuliitteellä. Lisäksi suojatun yhteyden merkkinä näkyy lukon kuva.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+