Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:ORIVEDEN KAUPUNKI: Klemetti-rakennuksen kuntotutkimus valmistui ? keskustelua kaupungin ja Ahlmanin välillä jatketaan elokuusssa

Oriveden kaupunki on kiinnostunut hyödyntämään Klemetti-rakennusta esimerkiksi liikunta- ja kulttuuritilana. Neuvottelut Ahlmanin kanssa jatkuvat elokuussa. Kuva: Jenni Koponen

Oriveden kaupungin ja Ahlmanin koulun säätiön yhteinen Oriveden Kampus -hanke on ajallisesti viimeisellä kolmanneksellaan. Hankkeessa pyritään löytämään entiselle Opiston alueelle uusia toimijoita. Kampusalueen rakennusten kuntotutkimuksen tulokset valmistuivat viime viikolla. Tutkimuksen tilasi opiston kiinteistöjen omistajana Ahlmanin koulun säätiö.

Tutkimuksen toteuttaja, Sitowise, piti perjantaina 29.6. presentaation tutkimustuloksista Oriveden kaupungintalolla. Paikalla olivat tutkimuksen toteuttajan lisäksi Ahlmanin edustajat ja Oriveden kaupungilta kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, kiinteistöpäällikkö Petri Koivusilta, asumispalvelupäällikkö Veli-PekkaNaumanen sekä projektipäällikkö Hannu Tuohi. Kaupunki oli kiinnostunut erityisesti Klemetti-rakennuksen kuntotutkimuksen tuloksista.

Klemetin todettiin olevan ikäänsä nähden kohtuullisessa kunnossa: sadevesijärjestelmää pitää tietyiltä osin päivittää ja salin parketti uusia tai korvata se muulla pinnoitteella.

? Yleisesti Klemetin kunto on sellainen, että keskusteluita jatketaan tilan hyödyntämisestä kaupungin eri toimijoiden käytössä, toteaa projektipäällikkö Tuohi.

Kaupunki tekee vielä kesän aikana tarkempia laskelmia käyttäjämääristä ja mahdollisista rakennuksen korjauskustannuksista, mutta saman pöydän ääreen pyritään palaamaan jo elokuun aikana.

Kuntotutkimuksen kohteena olivat Opiston alueen kaikki rakennukset päärakennusta lukuun ottamatta.

? Kuntotutkimuksissa ei noussut esille sellaisia ongelmia, jotka eivät olisi korjattavissa, sanoo Ahlmanin toimitusjohtaja Timo Jaakkola. ? Tarvittavien peruskorjausten kustannus voi kuitenkin joidenkin rakennusten kohdalla olla niin korkea, ettei tiloihin välttämättä löydy sellaista toimijaa tai toimintaa, jolla remontit ja tilojen ylläpito voitaisiin rahoittaa.

Tutkimustulosten mukaan rakennuksista uusin, 2004 rakennettu Sointula, oli kunnoltaan hyvä ja soveltuu jo sellaisenaan esimerkiksi majoitustoimintaan. 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+