Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:ANIMALIA: Hallitus ei ole kuunnellut eläinlakiluonnoksen kritiikkiä

Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä

Lainsäädännön arviointineuvosto katsoo, ettei lausuntokierroksella saatuja lähes 400 lausuntoa ole otettu lakiluonnoksessa riittävästi huomioon. Animalia pelkää, että hallitus aikoo kävellä kansalaisten tahdon yli. 

Lainsäädännön arviointineuvosto julkaisi maanantaina lausunnon hallituksen esitysluonnoksesta eläinten hyvinvointilaiksi. Neuvoston mukaan esitysluonnokseen on kirjattu kattavasti lausuntokierroksen havaintoja, mutta niitä ei ole kuitenkaan kommentoitu esitysluonnoksessa. Neuvoston mukaan jää epäselväksi, miten saatu palaute on otettu huomioon ja millä perustein mahdollisia muutoksia on tehty tai jätetty tekemättä. 

Eläinlakiesitykseen annettiin ennätysmäärä, vajaat 400 lausuntoa, jotka olivat suurelta osin kriittisiä esitystä kohtaan.   

”On hienoa huomata, kuinka eläinjärjestöjen, meidän tukijoidemme ja kaikkien eläinten puolesta puhuvien vuosien työ konkretisoituu näissä lausunnoissa. Se työ ei ole mennyt hukkaan. Lausunnot osoittavat selvästi, ettei lakiluonnos ole tällaisenaan riittävä. Vaarana on nyt kuitenkin se, että kansan tahdon ylitse kävellään”, sanoo Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä

Animalia on vaatinut uusittavaan lakiin esimerkiksi parsinavetoiden ja emakkohäkkien kieltoa, jota puoltaisivat myös lain lähtökohdat. Lakiluonnoksessa esimerkiksi todetaan, että eläinten pitää saada toteuttaa olennaisia käyttäytymistarpeitaan.  

”Näitä tarpeita ei luonnoksessa kuitenkaan mahdollisteta suurelle osalle eläimistä. Parsinavetoissa elävien lypsylehmien tilanne ei edelleenkään parane. Sikaemakoiden porsitushäkit estävät niiden luontaisen käyttäytymisen suuren osan aikaa vuodesta, turkistarhojen eläimistä puhumattakaan. Lakiluonnoksen perusteet ja lähtökohdat on tuotu kyllä nykyaikaan, mutta toteutukseen asti periaatteet eivät yllä”, Kivelä sanoo. 

Myös arviointineuvoston lausunto ottaa kantaa parsinavetoita ja porsitushäkkejä koskeviin kohtiin. Esitysluonnoksessa nämä pitomuodot sallitaan taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin vedoten. Neuvoston mielestä esitysluonnos ei kuitenkaan selitä, mitkä nämä syyt ovat. Neuvosto pyytää, että vaihtoehtoisia ratkaisumalleja esitellään luonnoksessa. 

Neuvosto myös kritisoi hallituksen luonnosta siitä, ettei se kerro eläinsuojelulainsäädännön tasosta verrokkimaissa. Lausunnon mukaan se vaikeuttaa eläinten hyvinvointia parantavien tavoitteiden ja maatalouselinkeinon kilpailukyvyn liikkumavaran ymmärtämistä.  

”Monessa verrokkimaassa eläinsuojelulaki on edistynyt verrattuna meidän lakiimme. Esimerkit maailmalta kertovat, että eläinten hyvinvointia voidaan parantaa ilman, että maataloustuotanto romahtaa. Nämä meidänkin vaatimamme parannukset ovat toteutettavissa olevia asioita, jotka ovat jo arkipäivää monessa maassa”, Kivelä sanoo.  

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+