Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Suomalaisupseerille tuomio palvelusrikoksesta – esiintyi kriisinhallintatehtävissä päihtyneenä ja kävi käsiksi alaiseen

Helsingin hovioikeus on tänään antanut kahta upseeria koskevan tuomion heidän toiminnastaan ja käyttäytymisestään kriisinhallintatehtävässä KeskiAfrikan tasavallassa vuosina 2014-2015.

Kansallisena vanhimpana toimineen everstiluutnantin syyte hylättiin siltä osin kuin hänen oli väitetty jättäneen esimiehenä puuttumatta käskynalaisten alkoholinkäyttöön toimialueella. Sen sijaan hovioikeus katsoi, että evestiluutnantti oli esiintynyt ilmeisen päihtyneenä sotilasalueella itsenäisyyspäivänä 2014 ja menettänyt operatiivisen toimintakuntonsa. Lisäksi hän oli laiminlyönyt käyttäytyä asemansa edellyttämällä tavalla asiallisesti, kun hän oli käynyt alaiseensa käsiksi. Everstiluutnantin katsottiin syyllistyneen palvelusrikokseen ja hänet tuomittiin 1.260 euron sakkoon.

Hovioikeus hylkäsi ryhmänjohtajana toimineen kapteeniluutnantin syytteen palvelusrikoksesta. Syytteen mukaan ryhmänjohtaja oli käyttämällä alaisenaan toimineesta sotilastulkista etniseen alkuperään viittaavia kommentteja laiminlyönyt käyttäytyä asemansa edellyttämällä tavalla sotilaallisesti ja asiallisesti.

Hovioikeus totesi, että aiheetonta viittaamista etniseen taustaan voidaan lähtökohtaisesti pitää syrjivänä tai ainakin epäasiallisena, harkitsemattomana ja hyvän tavan vastaisena käytöksenä. Hovioikeus katsoi kuitenkin, että ryhmänjohtajan ei ollut näytetty viitanneen sotilastulkin tarjoamasta musiikista käyttämällään ilmaisulla “arabipoppi” muuhun kuin musiikkilajiin. Toisessa tilanteessa ryhmänjohtaja oli tehtävää tulkille antaessaan viitannut tähän käyttäen sanaa arabi.

Hovioikeus katsoi kapteeniluutnantin tarkoittaneen viitata juuri siinä tilanteessa tarvittavaan kielitaitoon ja muihin vuorovaikutuksen edellytyksiin. Käyttäytymisen hyväksyttävyyttä arvioidessaan hovioikeus otti lisäksi huomioon, että ryhmä toimi haastavissa olosuhteissa ja ryhmän käyttäytymisnormisto erityisesti sisäisen huumorin osalta oli ollut vasta muotoutumassa.

Kapteeniluutnantti ei ollut käyttänyt etnisyyteen viittaavia ilmaisuja sen jälkeen, kun hänelle oli huomautettu asiasta.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+