Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Vantaan kaupunki on purkanut Vantaan Golfpuisto Oy:n maanvuokrasopimuksen

Kaupunki teki kesäkuussa tutkintapyynnön poliisille golfpuistoyhtiön ja alueella toimivan maanrakennusurakoitsijan toiminnasta. Alueella on ollut huomattavaa vuokrasopimuksen ehtojen vastaista toimintaa. Yhtiö on vuokrasopimuksen vastaisesti jälleenvuokrannut osan maa-alueesta aluetta rakentavalle urakoitsijalle. Alueella on harjoitettu maanvastaanotto- ja läjitystoimintaa, josta on saatu arvioiden mukaan useiden miljoonien eurojen arvosta taloudellista hyötyä. Toiminnalle ei ole haettu ympäristölupaa. 

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee yhtiön toimijoita törkeästä ympäristön turmelemisesta ja törkeästä petoksesta. Poliisin esitutkinta asiassa on kesken. 

Vantaan kaupunki vuokrasi Vantaan Golfpuisto Oy:lle maa-alueen Petikosta syksyllä 2014 golfkentän rakentamista varten. Yhtiölle myönnettiin toimenpidelupa, joka mahdollisti golfkentän rakentamisen vaatimat maansiirtotyöt. Maanvastaanotto- ja läjitystoiminta on alueella ollut merkittävästi laajamittaisempaa kuin mitä kaupungin rakennusvalvonnan toimijalle myöntämä toimenpidelupa tai kaupungin ja toimijan välillä tehty maanvuokrasopimus on sallinut. 

Kaupunki teetti alueelle laserkeilauksen, jonka tulokset saatiin viime viikolla. Laserkeilauksella tutkittiin alueen maankorkeuden muutoksia verrattuna vuoden 2015 tilanteeseen. Keilaustulos osoitti alueella nyt olevan noin 780 000 kuutiota enemmän maa-ainesta. Koska maa-aines painuu ajan kuluessa, tämä tarkoittaa, että alueelle on tuotu viimeisen kolmen vuoden aikana maamassoja noin 1,2–1,5 miljoonan kuution verran. Määrä on samaa suuruusluokkaa urakoitsijan ilmoittaman määrän kanssa.

Vuokrasopimus purettiin 3.7.2018 vuokrasopimusehtojen rikkomisen vuoksi. Yhtiöllä on myös maksamatta kaupungille vuokria.

Vantaan kaupunki teettää parhaillaan lisätutkimuksia alueella olevan maa-aineksen laadusta. Tutkimustuloksista tiedotetaan niiden valmistuttua loppukesällä. Kaupunki selvittää golfpuiston tilannetta yhteistyössä poliisin ja ympäristöviranomaisten kanssa sekä huolehtii alueen välttämättömästä kunnossapidosta mahdollisten lisävahinkojen minimoimiseksi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+