Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Hovioikeus kovensi Stora Ensolta ja UPM:ltä miljoonia euroja huijanneiden johtajien tuomioita

STORA ENSOLTA ja UPM:ltä miljoonia euroja huijanneiden entisten johtajien vankeustuomiot kovenivat hovioikeudessa. Tapauksessa joukko Stora Enson ja UPM:n yhteisyrityksen Rets Timberin johtoon kuuluneita henkilöitä sekä näiden liikekumppaneita järjesteli itselleen yhteensä pitkälti yli 10 miljoonaa euroa ylilaskuttamalla metsäyhtiöitä ja ohjaamalla rahoja hallitsemilleen yhtiöille.

Hovioikeus on tänään antanut tuomion asiassa, jossa kuudelle vastaajalle oli vaadittu rangaistusta RETS Timber Oy Ltd:n (nyk. Mena Wood Oy Ltd) liiketoiminnassa tehdyistä törkeistä petoksista tai avunannosta niihin.

Asiassa oli kysymys siitä, olivatko vastaajat luoneet syytteessä kuvatun sopimus-,  laskutus- ja voitonjakojärjestelyn, jonka avulla RETS Timber Oy Ltd:tä oli erehdytetty tekemään perusteettomia maksusuorituksia useille liikekumppaneilleen, jotka olivat vastaajien intressipiirissä olevia yhtiöitä. Syytteen mukaan näin saatuja RETS Timber Oy Ltd:n sahatavaraliiketoiminnasta peräisin olleita varoja, yhteensä noin 9,7 miljoonaa euroa ja 3,8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, oli edelleen jaettu vastaajien tai heidän yhtiöidensä kesken. Vastaajina oli pääosin yhtiön operatiivista johtoa, mikä oli mahdollistanut menettelyn jatkumisen useiden vuosien ajan.

Käräjäoikeus oli katsonut kolmen vastaajan syyllistyneen törkeisiin petoksiin ja yhden avunantoon törkeään petokseen, mutta hylännyt syytteen kahden vastaajan osalta kokonaan. Hovioikeus sen sijaan hyväksyi syytteen kaikkien vastaajien osalta. Myös vahingonkorvausvaatimukset hyväksyttiin.

Päävastaaja tuomittiin 6 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen. Muiden vastaajien vankeusrangaistusten pituudet olivat 1 vuoden 3 kuukauden ja 3 vuoden välillä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+