Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden tuomion kattotyömaalla sattuneesta työtapaturmasta

Turun hovioikeus on 6.7.2018 antamallaan tuomiolla pysyttänyt voimassa huhtikuussa 2017 annetun Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion. Tamperelaisen rakennusliikkeen toimitusjohtaja oli valittanut hovioikeuteen tuomiosta, jonka mukaan hänet oli tuomittu käräjäoikeudessa 80 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta ja korvaamaan työtapaturmassa loukkaantuneelle työntekijälle kivusta, särystä ja muusta haitasta 38 500 euroa viivästyskorkoineen. Työtapaturman sattumisen jälkeen yritys oli ennen oikeudenkäyntiä asetettu konkurssiin.

Rakennusliike oli Tampereella tekemässä terminaalirakennuksen kattoremonttia. Kattotyömaalla tehtiin jatkuvasti etenevää työtä, jossa vanhaa kattoa purettiin ja samalla tilalle asennettiin uusia kattolevyjä, joten putoamisvaara oli ilmeinen. Pituussuunnassa katon harjalle oli asennettu kahden kiinteän pisteen väliin turvavaijeri, johon turvaköydet voitiin työn aikana kiinnittää. Putoamisvaarallisia alueita, kuten valokatteen sijaintia ja erityisen hauraita kattolevyjä, oli katolla liikkumista varten merkitty punaisella maalilla.

Kokenut kattotyöntekijä oli noussut katolle rakennuksen seinustalla olevilta rakennustelineiltä ja oli loivalla katolla turvavaljaat päällä nousemassa katon harjalle kiinnittääkseen itsensä katon harjalla olevaan turvaköyteen, kun hän oli kävellessään astunut katossa olleen vanhan valokatteen päälle. Valokate oli yllättäen pettänyt hänen allaan, jolloin hän oli pudonnut valokatteen läpi 5,5 metriä alas teollisuushallin lattialle ja loukkaantunut vakavasti.

Oikeudessa katsottiin selvitetyksi, että turvaköydet olivat olleet katon harjalla eikä työntekijä voinut niitä kiinnittää vielä ollessaan telineillä. Työntekijä oli siirtynyt työkohteeseen toiselta työmaalta ja oli kyseisen rakennuksen katolla ensimmäistä kertaa. Hän oli siirtynyt työpaikalle jonkin aikaa muiden jälkeen ja havainnoituaan katolla muita työntekijöitä hän oli oikeuden mukaan saattanut luottaa siihen, että hän oli voinut kulkea kattoa pitkin harjalle kiinnittämään köyden valjaisiin. Kertomansa mukaan työntekijä ei ollut kattopinnassa huomannut maalimerkintöjä.

Oikeuden päätöksen mukaan työntekijä on ollut jossain määrin varomaton mennessään katolle ilman turvaköyttä, mutta työnantajan tuottamukseen nähden hän ei ole myötävaikuttanut työtapaturman sattumiseen sillä tavoin, että vahingonkorvausta olisi perusteita sovitella. Oikeudenkäyntikuluista hovioikeudessa kertyi toimitusjohtajalle maksettavaa noin 1800 euroa.          

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+