Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

KESÄKUUSSA HUKKUI 6 IHMISTÄ

Kuva: Markku Hietavuori

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan kesäkuussa hukkui 6 ihmistä, joista juhannuksena kolme. Hukkuneet olivat yhtä lukuun ottamatta miehiä. Hukkumisista kolme sattui uidessa ja kaksi vesiliikenteessä ja yksi hukkuminen putoamisen seurauksena. Yhteensä tammi-kesäkuussa on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 25 ihmistä.                                                                                  

  • Vesiliikenteeseen liittyvät hukkumiskuolemat tapahtuvat usein melko lähellä rantaa, tutuilla vesillä, jossa ollaan liikkeellä pienehköllä moottori- tai soutuveneellä. Iso osa näistä hukkumisista olisi vältettävissä, mikäli ihmiset käyttäisivät pelastusliivejä aina vesille lähtiessään ja tiedostaisivat veteen liittyvät riskit, muistuttaa SUH:n koulutussuunnittelija Anne Hiltunen
  • Myös vesiurheilua eri välineillä – kuten sup-laudalla, kanootilla tai vesijetillä – harrastavien on syytä käyttää käyttötarkoitukseen sopivia kelluntaliivejä, vaikka olisivatkin uimataitoisia.

Sää on alkukesänä ollut aurinkoinen ja lämmin. Kuitenkin uimavedet on olleet suhteellisen kylmiä.

  • Uimareiden on hyvä muistaa, että uidaan rannan suuntaisesti, jotta jalat yltävät tarvittaessa pohjaan. Uimaan ei tule lähteä yksin, jotta tarvittaessa on joku paikalla auttamassa esimerkiksi krampin yllättäessä. Saunan jälkeen on hyvä vilvoitella hetki ennen veteen hyppäämistä etenkin, kun vedet ovat tavallista viileämpiä. Kylmä vesi voi myös kangistaa pidemmällä matkalla, joten turhia riskejä kannattaa välttää, Hiltunen toteaa.
  • Uimassa olevia lapsia tulee valvoa herkeämättä ja riittävän lähellä – mielellään käsivarren mitan päässä. Etenkin pienten uimataidottomien lasten kanssa vanhempien valppaus rannalla korostuu, sillä hukkuminen tapahtuu yleensä hiljaa ja todella nopeasti. Jos katse on esimerkiksi kännykässä niin silloin tällainen tilanne saattaa valitettavasti jäädä huomaamatta. Mökillä kannattaa sopia, kuka milloinkin on vastuussa lasten valvonnasta ja pienimmille voi rannan läheisyydessä pukea pelastusliivit päälle.

Kesäkuun hukkumiskuolemista tapahtui kaksi Etelä-Suomessa, kaksi Itä-Suomessa, sekä kaksi Länsi- ja Sisä-Suomessa. Viime vuonna kesäkuussa hukkui 11 ihmistä ja tammi-kesäkuussa 33 ihmistä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+