Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

SUH keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui 29 ihmistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui 29 ihmistä. Hukkuneista kuusi oli naisia ja loput 23 miehiä. Hukkumistapauksista 16 sattui uidessa, seitsemän vesiliikenteessä ja kuuden hukkumisen syy on tuntematon. Tammi-heinäkuun aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 57 ihmistä. Lisäksi kahden ihmisen epäillään hukkuneen, veneilijän Inarissa ja uimarin Virroilla.

Heinäkuun helteet houkuttelivat ihmiset veden äärelle, joka näkyi myös valitettavasti tilastoissa ja pelastuslaitosten tehtävien määrässä.

 • Hukkumistapausten lisäksi olemme saaneet lukea myös onnellisia tarinoita kansalaisten valppaudesta ja onnistuneista pelastuksista, kertoo Viisaasti Vesillä -projektikoordinaattori Laura Sulkava.

Tilastossa valitettavan tuttuun tapaan nousee esiin, että hukkuneista valtaosa on miehiä. Koko vuonna miehiä on hukkunut 47, naisia 10. Yleisimmin tämän vuoden puolella on hukuttu uidessa, toiseksi yleisin syy on vesiliikenneonnettomuus. Sulkava haluaa kannustaa ihmisiä nauttimaan vedestä, kun säät hellivät, mutta myös pitämään silmät auki, tunnistamaan hukkuvan henkilön ja auttamaan tilanteessa omaa henkeään riskeeraamatta.

 • Hukkuva henkilö ei välttämättä pysty pyytämään tai huutamaan apua, joten paras keino on kysyä suoraan, onko kaikki hyvin. Mieluumminhan sitä häiritsee hieman toisen uimahetkeä kuin katsoa hukkumista vierestä!

Elokuun alku näyttää jatkuvan helteisenä ja onkin syytä vielä muistaa muutama seikka, kun vietetään aikaa vedessä ja veden äärellä:

  • Ota aina kaveri mukaan uimaan tai rannalle.
  • Ui rannan suuntaisesti, jotta jalat yltävät tarvittaessa pohjaan.
  • Varmista ennen hyppäämistä, että pinnan alla ei piile vaara.
  • Valvo lapsia erityisen tarkasti veden äärellä, käden mitan päässä.
  • Pue pelastusliivit päällesi aina vesille lähtiessäsi ja tarkista veneen varustus.  
  • Lataa 112-sovellus valmiiksi kännykkääsi.
  • Muista, että alkoholi ei kuulu vesille.

Heinäkuussa hukkumiskuolemista tapahtui 10 Länsi- ja Sisä-Suomessa, 5 Itä-Suomessa, 4 Pohjois-Suomessa ja 5 Etelä-Suomessa. Viime vuonna heinäkuussa hukkui 10 ihmistä ja tammi-heinäkuussa 47 ihmistä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+