Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Useaa henkilöä epäillään törkeistä huumausainerikoksista – Suomeen salakuljetettiin useissa erissä yli 17 000 Subutex-tablettia

Helsingin poliisilaitoksen Rikostorjuntayksikkö tutki kevään ja kesän aikana laajaa Subutex-tablettien maahantuonti- ja levityskokonaisuutta. Syyttäjä nosti asiassa 31.7.2018 useita syytteitä törkeistä huumausainerikoksista. Asiakokonaisuutta käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa elokuun aikana.

– Esitutkinnassa selvisi, että Suomeen on salakuljetettu usealla eri kerralla yhteensä ainakin 17 600 kappaletta Subutex-tabletteja. Tabletit on levitetty edelleen erityisesti Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla, mutta myös muulla Suomessa. Pääosa Subutex-tableteista on myyty katukaupassa Helsingin päärautatieaseman läheisyydessä, kertoo rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

Tabletit oli esitutkinnan mukaan hankittu Virosta. Subutex-tabletteja on takavarikoitu useilta maahantuonnista sekä levityksestä epäillyiltä henkilöiltä. Tutkinnan aikana on kuultu pariakymmentä henkilöä, joista kymmenen on ollut rikosepäilyn vuoksi tutkintavankina. Useat henkilöt ovat edelleen tutkintavankeudessa.

Esitutkinnan perusteella epäillään, että osin samat tekijät ovat levittäneet myös noin kaksi kiloa amfetamiinia, useita tuhansia Rivotril- ja Ksalol-tabletteja sekä pienempiä määriä muita huumausaineita.

– Huumausaineita on myyty henkilökohtaisten kontaktien sekä Tor-verkossa toimivan Sipulikanavan kautta. Huumausaineita on myös hankittu niin ikään Tor-verkossa toimivan Silkkitien kautta. Huumausaineet on myyty suoraan tai toimitettu maastokätköihin.

– Poliisin paljastavaa toimintaa pyrittiin välttämään käyttämällä epäiltyjen välisessä viestinnässä salattuja nettisovelluksia sekä prepaid-liittymiä, joita vaihdettiin lähes päivittäin, Nikonen jatkaa.

Epäillyn rikoskokonaisuuden tutkinta käynnistyi tavanomaisesta liikennepysäytyksestä

Poliisi pääsi vyyhdin jäljille, kun partio pysäytti huhtikuussa 2018 liikennevalvonnan yhteydessä Helsingin Sörnäisissä ajoneuvon, jonka kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Ajoneuvosta löytyi Subutex-tabletteja ja amfetamiinia, jotka poliisi takavarikoi. Ajoneuvon kuljettajaa ja matkustajaa epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Kuljettajalla ei ole aiempia tuomioita huumausaineisiin liittyvistä rikoksista.

Epäillyn rikoskokonaisuuden laajuus selvisi poliisin omien tutkimusten kautta. Esitutkinnassa on selvinnyt edellä mainittujen henkilöiden liittyvän myös muiden poliisilaitosten tutkimiin juttukokonaisuuksiin. Helsingin poliisi on tehnyt tutkinnassa yhteistyötä Oulun ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten sekä Keskusrikospoliisin pohjoisten osastojen kanssa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+