Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen talousrikosyksikkö osallistui laajaan kansainväliseen rikostutkintaan

Saksan esitutkintaviranomaisilta tuli vuoden 2017 puolella epävirallinen pyyntö Kaakkois-Suomen talousrikosyksikölle osallistua valtioiden rajat ylittävään laajaan esitutkintaan. Esitutkinta liittyi tapahtumiin, jossa varastetuilla luottokorttitiedoilla oli tilattu Saksassa verkkokaupoista huomattavia määriä korkealaatuisia tuotteita. Kyse oli organisoidun rikollisryhmän toiminnasta, jossa tavara kulkeutui eri henkilöiden kautta eri puolille Eurooppaa, muun muassa Suomeen.

Kyseessä oli Dresdenin syyttäjänviraston ja Saksin osavaltion rikospoliisin tutkima juttukokonaisuus, jossa tutkittavana oli 35 000 eri nettipetosta vuodesta 2012 alkaen.

Tutkinnan alkuvaiheessa muodostettiin Europolin ja Eurojustin koordinoima tutkintaryhmä Liettuan kanssa. Europol oli alusta alkaen mukana tutkinnassa tarjoamalla tietojen vaihtoa ja analysoimalla valtavaa tietomäärää yhteistyössä muiden operaatiossa olleiden maiden kanssa.

Kaakkois-Suomen talousrikosyksikön henkilöstöä kävi vuosien 2017 ja 2018 aikana kaksi kertaa Europolissa, jossa he osallistuivat operatiiviseen kokoukseen. Kokousten myötä tarkentui, että osa epäillyistä henkilöistä asui Lappeenrannan ja osa Itä-Uudenmaan alueella.

Samanaikaiset kotietsinnät ja kiinniotot eri puolilla Eurooppaa

Operaatiopäivänä kesäkuussa 2018 eri puolilla Eurooppaa tehtiin samanaikaisesti 31 kotietsintää ja 15 henkilöä otettiin kiinni Kyproksella, Virossa, Liettuassa, Sveitsissä, Ukrainassa, Iso-Britanniassa ja Suomessa. Europol ja Eurojust avustivat sekä koordinoivat rajat ylittävää operaatiota.

Suomessa toteutettuun operaatioon osallistui myös viisi henkilöä Saksan esitutkintaviranomaisesta sekä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen eri yksiköistä. Operaatioon osallistui poliiseja myös Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Operaation aikana tehtiin useita kotietsintöjä ja otettiin kiinni henkilöitä kuulusteluja varten. Laaja, useiden valtioiden alueella toteutettu operaatio vaati tarkkaa ja pitkäkestoista suunnittelua, johon kansainvälinen yhteys toi oman lisänsä. Iskut, joita operaation aikana suoritettiin, tuli ajoittaa jokaisessa kohdemaassa tapahtuvaksi samaan aikaan.

Juttukokonaisuudessa oli kyse mittavasta rajat ylittävästä rikollisuudesta. Operaation hoitaminen ilman eri maiden viranomaisten laadukasta yhteistyötä olisi ollut mahdotonta. Alustavan arvion mukaan rikoksella aiheutettu vahinko oli noin 18 miljoonaa euroa.

Rikosasian tutkinta jatkuu Saksassa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+