Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Helle lamautti nukutus- ja hengityskoneet Hämeenlinnan keskussairaalassa – leikkaukset kannettavien paineilmapullojen varassa

Kanta-Hämeen keskussairaalan paineilmakompressorin kuivain rikkoutui perjantaina 3. elokuuta iltapäivällä. Kuivaimen rikkoutumisen seurauksena paineilmaputkistoon pääsi kosteutta, joka on putkissa osittain tiivistynyt vedeksi.

Sairaalassa paineilmaa käytetään erilaisten lääkintälaitteiden, ennen kaikkea anestesia- (eli nukutus-) koneiden, muiden hengityskoneiden ja imulaitteiden käyttövoimana. Paineilmajärjestelmässä esiintynyt vesi on johtanut poikkeusjärjestelyihin ennen kaikkea sairaalan leikkausosastoilla, missä on jouduttu turvautumaan paineilmapullojen käyttöön.

– Tähän mennessä olemme joutuneet perumaan kuusi nukutusta vaativaa elektiivistä eli ennalta suunniteltua toimenpidettä poikkeusjärjestelyjen vuoksi. Todennäköistä on, että vielä joitakin toimenpiteitä joudutaan peruuttamaan uuden laitteiston asennuksen vuoksi, mitä pahoittelemme potilaille. Korvaavat ajat näille potilaille pyritään järjestämään mahdollisimman pian, kertoo KHSHP:n johtajaylilääkäri Seppo Ranta.

Johtajaylilääkäri korostaa, että potilasturvallisuus on ollut poikkeusjärjestelyjen hoitamisen tärkein prioriteetti, eikä potilasturvallisuus ole missään vaiheessa vaarantunut. Poikkeustilanne on kuitenkin aiheuttanut paljon lisätyötä erityisesti sairaalan tekniikan ja leikkaussalien henkilöstölle.

Laiterikko johtui todennäköisesti pitkään jatkuneiden helteiden aiheuttamasta kuormituksesta kuivaimelle. Uuden kuivaimen asennus on saatu sovittua maanantaille 13. elokuuta.

– Laitteisto oli vanha, lähestymässä käyttöikänsä loppua joka tapauksessa. Kustannukset uudesta laitteistosta kohoavat muutamiin kymmeniin tuhansiin euroihin, arvioi tekninen johtaja Ville Vuorijärvi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+