Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Sakkorangaistus työnopastuksen laiminlyönnistä tuotantopäällikölle

Pirkanmaan käräjäoikeus on 9.8.2018 tuominnut lempääläläisen metallialan yrityksen tuotantopäällikön 10 päiväsakon eli 350 euron sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta.

Käsiteltävänä oli elokuussa 2016 sattunut työtapaturma, jossa työntekijän vasemman käden nimetön sormi leikkautui poikki toisen nivelen kohdalta. Työntekijä oli kahden muun työntekijän kanssa asentamassa nostoapukappaletta suurikokoiseen metalliseen seinärakenne-elementtiin. Trukilla paikalleen nostettu nostoapukappale ei asettunut kohdalleen vaan jäi kantamaan toisesta reunastaan. Työntekijä kampesi sorkkaraudalla jumiutunutta nostoapukappaletta ottaen vasemmalla kädellään tukea metallirakenteesta, johon nostoapukappaletta oltiin asentamassa. Nostoapukappale putosi muutaman sentin alaspäin ja työntekijän sormi jäi nostoapukappaleen ja rakenteen väliin leikkautuen poikki.

Työsuojeluviranomainen katsoi, että työnantajan edustajat olivat laiminlyöneet työturvallisuusmääräyksiä työntekijälle annettavan opetuksen ja ohjauksen osalta, koska teräselementteihin kiinnitettävien nostoapukappaleiden asennuksessa noudatettavia turvallisia työskentelytapoja ei ollut määritelty eikä opastettu työtä tekevälle työntekijälle.

Käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli vaarallinen työ, johon työntekijää ei ollut perehdytetty. Tämä oli vuokratyöntekijä, joka oli ollut yrityksen palveluksessa vasta noin kolmen viikon ajan eikä vastaaja voinut olettaa, että työntekijä olisi osannut tehdä tällaista työtä ilman perehdytystä. Ei ollut ennalta arvaamatonta, että raskaan kappaleen nostotyössä tulee vaaratilanteita.

Käräjäoikeus totesi, että työnantajan velvollisuutena on tunnistaa työhön liittyvät olennaiset vaarat ja antaa ohjeet työn turvalliseksi suorittamiseksi. Ei ollut ennalta arvaamatonta, että pulmatilanteessa työntekijä käyttäisi esimerkiksi sorkkarautaa apunaan, näin olivat muutkin työntekijät tehneet. Kun ohjeita ei ollut annettu, joutui työntekijä ratkaisemaan itse tavat, joilla työ tehtiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+