Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Naisjärjestöt: Turvallinen abortti on ihmisoikeus

Eva Biaudet puheenjohtaja

Naisjärjestöjen Keskusliitto muistuttaa, että oikeus omaan kehoon ja turvalliseen aborttiin ovat rikkomattomia ihmisoikeuksia. Keskusliitto edellyttää valtionjohdolta yhtenäistä ja tinkimätöntä linjaa, vahvaa vaikuttamistyötä ja riittäviä resursseja sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien edistämiseen. Suomen on turvattava naisten seksuaali- ja lisääntymisterveys ja –oikeudet Suomessa ja vaikutettava niiden toteutumiseksi kansainvälisesti. 

Naisten ja tyttöjen oikeudet ja seksuaali- ja lisääntymisterveys ovat sukupuolten tasa-arvon kulmakiviä ja Suomen ulkopolitiikan keskeisiä painopisteitä.Naisjärjestöjen Keskusliitto katsoo, että ulkoministeri Timo Soinin abortinvastaiset ulostulot kyseenalaistavat Suomen linjan javahingoittavat mainettamme maailmalla naisten oikeuksien puolustajana. Ulkoministerin kanta on laajasti tiedossa kansainvälisessä naisliikkeessä ja se liitetään äärikonservatiivisten arvojen ja sukupuolten tasa-arvoa ja naisten täysiä oikeuksia riisuvien liikkeiden maailmanlaajuiseen nousuun.

“On kohtuutonta, että naisten elämää ja terveyttä uhkaavat miehet, jotka eivät salli naisille täyttä oikeutta päättää omasta elämästään ja omasta kehostaan. Tällainen politiikka on naisvastaista. Alaikäisten raskaudet lopettavat tyttöjen lapsuuden ja nuorten tyttöjen mahdollisuutta suunnitella omaa elämäänsä rajoitetaan. Tämä naisvastaisuus puetaan elämää suojelevaan retoriikkaan samaan aikaan kun tuhannet alaikäiset tytöt kuolevat synnytyksiin ja laittomiin abortteihin”, painottaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan maailmassa tehdään vuosittain noin 25 miljoonaa turvatonta aborttia. Niissä maissa, joissa abortti on kokonaan kielletty tai sallittu ainoastaan synnyttävän terveyden ollessa vaarassa vain yksi neljästä raskaudenkeskeytyksestä tehdään turvallisesti. 

Naisten oikeudet terveyteen, turvallisuuteen ja omaan kehoon ovat uhattuina. Argentiinan senaatti hylkäsi viime torstaina lakiesityksen, joka olisi sallinut abortin raskaana olevalle ensimmäisen 14 raskausviikon aikana. Voimassa oleva konservatiivinen laki kieltää abortin muulloin kuin raiskaustapauksissa tai naisen terveyden ollessa vaarassa. Lakiesitys oli viety läpi kongressin alahuoneessa ja sillä oli kansan enemmistön tuki. Argentiinassa tehdään vuosittain laittomasti jopa 500?000 aborttia, joista osa johtaa kuolemaan. 

Aborttioikeus on poliittisella agendalla myös Euroopassa. Kesäkuussa Irlannissa kansanäänestys kumosi perustuslain abortin estävän lisäyksen. Samalla saarella Pohjois-Irlannissa sovelletaan kuitenkin edelleen vuonna 1861 voimaan tullutta aborttilainsäädäntöä, joka pakottaa naiset ja tytöt matkustamaan pääsaarelle turvallista aborttia varten. Irlannin lisäksi abortti on laiton Kyproksella ja Maltalla, ja aborttilainsäädäntö on erityisen tiukka esimerkiksi Puolassa.Suomessa raskaudenkeskeytys on kansainvälisesti vertaillen helposti saatavissa, mutta voimassa oleva laki edellyttää sosiaalisia syitä tai vaaraa raskaana olevan terveydelle tai hengelle.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+