Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ja Tekonivelsairaala Coxa ovat sopineet yhteistyöstä

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri ja tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala Coxa selvittävät yhteistyössä tekonivelkirurgian toimintojen turvaamista Savonlinnassa. Yhteistyön tavoitteena on erikoissairaanhoidon ja päivystyksen turvaaminen Savonlinnan keskussairaalassa sekä laadukkaan tekonivelkirurgian tarjoaminen koko Itä-Suomen alueella. Sosterin hallitus hyväksyi tänään asiaa koskevan aiesopimuksen.

Vuoden alussa voimaan tullut keskittämisasetus säätää minimimääristä tietyille leikkauksille. Esimerkiksi tekonivelten kohdalla määrä on vähintään noin 600 leikkausta vuodessa. Savonlinnan keskussairaalassa leikataan tällä hetkellä hieman alle 300 tekoniveltä vuosittain.

–        Tällä yhteistyöllä pyrimme molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, joka samalla turvaa kirurgian toiminnan ja päivystyspalvelut Savonlinnassa. Päivystyspalvelut täällä ovat välttämättömät, jotta alueen asukkaat saavat tasaveroiset ja oikea-aikaiset palvelut, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro sanoo.

Savonlinnan keskussairaalan sijainti vesistöjen keskellä on erityinen. Sairaalaa ympäröivät vesi ja saaristo, ja matkat muihin päivystäviin sairaaloihin ovat pitkät, 110–160 kilometriä.

–        Syntynyt yhteistyö on jopa valtakunnallisesti aivan uudenlainen avaus, joka toteutuessaan säilyttää sairaalatoiminnan pitkälle tulevaisuuteen ja vahvistaa alueen elinvoimaa, Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen sanoo.

–        Savonlinna on toimintavalmiuksiltaan ja sijainniltaan Coxalle mielenkiintoinen kohde. Uskomme voivamme olla avuksi, jotta keskittämisasetuksen yhteydessä tekonivelkirurgialle asetetut tavoitteet saadaan toteutettua.  Meille tulee myös kasvavassa määrin potilaita vapaan hoitopaikan valinnan perusteella ympäri Suomen ja toiminta Savonlinnassa mahdollistaisi itäsuomalaisille potilaillemme laadukkaat palvelumme lyhyemmällä matkustamisella, Coxan toimitusjohtaja Tarmo Martikainen kertoo.

Aiesopimuksella sitoudutaan Sosterin ja Coxan väliseen hyvään yhteistyöhön, jolla tähdätään yhteiseen toimintamalliin Savonlinnassa. Toimintamallin muodot ovat vielä avoimet ja niistä kerrotaan lisää syksyn edetessä.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+