Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Rajavartiolaitoksen majuri vei kovalevyllä salaista materiaalia uuteen palveluspaikkaansa – Hovioikeus tuomitsi sakkoja virkasalaisuuden rikkomisesta ja palvelusrikoksesta

Hovioikeus on tänään antamallaan ratkaisulla tuominnut rajavartiolaitoksen majurin vuosina 2014-2015 tehdyistä palvelusrikoksesta ja virkasalaisuuden rikkomisesta. Majuri oli toiminut Kaakkois-Suomen rajavartiostossa valmiusupseerina ja siirtynyt vuonna 2014 Rajavartiolaitoksen Raja- ja merivartiokouluun opetustehtäviin.

Hän oli siirtyessään uuteen palveluspaikkaan vienyt oikeudettomasti mukanaan kovalevyn, joka sisälsi mittavan salaisen tietoaineiston. Hän oli lisäksi käsitellyt sitä uudessa palveluspaikassa määräysten vastaisesti. Majuri oli lisäksi opetusta järjestäessään oikeudettomasti paljastanut salaista tietoaineistoa Raja- ja merivartiokoulun henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Syyte virkasalaisuuden rikkomisesta on hylätty siltä osin kuin majurin on väitetty oikeudettomasti paljastaneen salassapidettävää tietoa kadettikurssin opiskelijoille harjoituksen yhteydessä.

Hovioikeus tuomitsi majurin 40 päiväsakkoon eli maksamaan sakkoa yhteensä 1.680 euroa.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+