Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

KKO kumosi kahta käräjätuomaria koskeneen hovioikeuden tuomion

Korkein oikeus (KKO) on kumonnut kahden käräjätuomarin saaman tuomion tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kummallekin Helsingin käräjäoikeudessa osaston johtajina toimineelle käräjätuomarille oli tuomittu hovioikeudessa varoitus. Hovioikeuden mukaan käräjätuomarit olivat tuottamuksellisesti laiminlyöneet osaston johtajan tehtäviään, jotka liittyivät säilöön otetuista ulkomaalaisista tehtävien erillään säilyttämistä koskevien ilmoitusten käsittelyyn. 

KKO totesi, että erillään säilyttämistä koskevien ilmoitusten suhteen käräjäoikeudessa oli menetelty virheellisesti. Osaston johtajan keskeisiin virkatehtäviin oli kuulunut osaston toiminnan järjestäminen niin, että asiat voidaan käsitellä lainmukaisessa määräajassa. KKO kuitenkin katsoi, etteivät käräjätuomarit olleet toimineet rangaistavalla tavalla huolimattomasti, vaikka he olivat laiminlyöneet heille osaston johtajina kuuluneita virkavelvollisuuksiaan.

KKO:n tuomion mukaan käräjäoikeudessa omaksutun laintulkinnan virheellisyys ei ollut helposti havaittavissa. Sisäinen ohjeistus ilmoitusten käsittelystä oli käräjäoikeudessa hyväksytty jo vuonna 2004. Kukaan säilöön otetuista, heidän asiamiehistään, valvontaviranomaisista tai käräjäoikeuden henkilökunnasta ei ollut kyseenalaistanut toimintatapaa. Osaston johtajilla ei ollut muutakaan syytä ryhtyä erityisesti selvittämään käräjäoikeudessa vakiintuneesti noudatettua menettelytapaa.

Virkasyyte perustui eduskunnan oikeusasiamiehen aloitteesta joulukuussa vuonna 2014 toimitettuun selvitykseen erillään säilyttämistä koskevien ilmoitusten käsittelystä Helsingin käräjäoikeudessa. Selvityksen perusteella eduskunnan oikeusasiamies määräsi valtakunnansyyttäjän ryhtymään toimenpiteisiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomista koskevien syytteiden nostamiseksi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+