Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisi epäilee United Brotherhood -rikollisjärjestön jäseniä rikoksista Lounais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla

Tutkinnan aikana takavarikoituja aseita

Keskusrikospoliisi on tutkinut yhdessä Lounais-Suomen ja Helsingin poliisilaitoksen kanssa laajaa rikoskokonaisuutta, jossa United Brotherhood -rikollisjärjestön (UB) jäseniä epäillään törkeistä ampuma-ase-, kiristys- ja huumausainerikoksista.

Esitutkinta sai alkunsa helmikuussa 2018 Lounais-Suomen poliisilaitoksen aloittamasta törkeästä huumausainerikostutkinnasta, jossa UB:n Turun osaston epäiltiin välittävän huumausaineita Turun seudulla. Pian esitutkinnan aloittamisen jälkeen alettiin epäillä, että myös UB:n Helsingin osaston jäsenet ovat osallisina huumausaineiden välittämiseen. Keskusrikospoliisi osallistui esitutkintaan pääkaupunkiseudulla tapahtuneiden epäiltyjen rikosten osalta.

Kotietsinnässä löydetty paperilappu, jossa ohjeistettiin huumausaineiden toimittamisesta

Poliisin hyvän yhteistyön avulla poliisi sai takavarikkoon yhteensä noin kolme kiloa amfetamiinia, noin 5 500 Subutex-tablettia ja pienempiä määriä muita huumausaineita. Yksi amfetamiinikilo saatiin takavarikkoon UB:n Tuusulan kerhotiloihin tehdyssä kotietsinnässä löytyneiden paperilappujen avulla. Lapuissa kerrottiin tarkka aika ja paikka Helsingissä, johon kilo toimitettiin ja josta se käytiin noutamassa.

Epäiltyjä törkeitä huumausainerikoksia selvittäessään poliisi alkoi epäillä UB:n jäseniä Helsingissä ja Turussa muun muassa törkeistä kiristyksistä ja törkeistä ampuma-aserikoksista. Esitutkinnassa selvisi, että yksi Helsingin UB:n jäsenistä hankki huomattavan määrän ampuma-aseita järjestön käyttöön ja edelleen myytäväksi. Poliisi epäilee, että kyseinen henkilö hankki vantaalaisen taloyhtiön autotalliin yhteensä kymmenen ampuma-asetta ja huomattavan määrän patruunoita. Aseiden joukossa oli konepistooleja, kiväärejä ja haulikoita.

Aseita takavarikoitiin myös järjestön kerhotiloista Tuusulassa Helsingin poliisilaitoksen tekemän kotietsinnän yhteydessä. Tiloista takavarikoitiin seitsemän ampuma-asetta. Kaikkiaan rikoskokonaisuuden tutkinnan aikana poliisi takavarikoi yhteensä noin 30 ampuma-asetta ja suuren määrän ampumatarvikkeita.

Kaikkiaan 24 epäiltyä

Esitutkinnassa selvisi kaksi törkeää kiristystapausta, joissa asianomistajilta oli epäilyn mukaan kiristetty ja yritetty kiristää molemmilla kerroilla 20 000 euroa rahaa tekaistuun velkaan vedoten. Poliisi epäilee, että toisen törkeän kiristyksen antoivat toimeksi pitkiä vankeustuomiota istuvat henkilöt.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Sainio Keskusrikospoliisista kuvaa esitutkinnassa ilmi tullutta UB:n toimintaa hyvin suoraviivaiseksi ja organisoiduksi.

 

– Esitutkinnan mukaan toimintaa johdettiin Helsingistä käsin ja eri toimijoilla oli rikoksissa selkeät roolinsa. UB:n johtohenkilöt Helsingistä kävivät Turun seudulla “hoitamassa asioita kuntoon” eli organisoimassa muun muassa törkeitä kiristyksiä. Samalla kävi myös selväksi, että United Brotherhoodin toiminta on puhtaasti rikolliseen toimintaan suuntautuvaa eivätkä sen jäsenet työskentele laillisen toimeentulon parissa, Sainio luonnehtii.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen suorittamassa esitutkinnassa on epäiltyinä yhteensä yhdeksän henkilöä, joista neljä on edelleen vangittuna. Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisilaitoksen suorittamissa esitutkinnoissa on epäiltyinä yhteensä 15 henkilöä, joista kahdeksan on edelleen vangittuna. Kokonaisuudessa epäiltyinä olevista henkilöistä 11 on poliisin tiedon mukaan United Brotherhood -rikollisjärjestön jäseniä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen suorittama esitutkinta on siirtymässä syyteharkintaan lähiaikoina, Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisilaitoksen suorittama esitutkinta on jo siirtynyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+