Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Iisalmi investoi tulevaisuuteen

Iisalmen kaupunki investoi seuraavan kolmen vuoden aikana toimivaan kaupunkiympäristöön, osaamiseen ja hyvinvointiin sekä vetovoimaan ja kasvuun noin 58 milj. euroa. 

Merkittävimmät investoinnit kohdistuvat koulujen rakentamiseen. Peruskouluja on tällä hetkellä 11 kappaletta ja kaupunginvaltuuston päättämän perusopetuksen palveluverkkosuunnitelman mukaisesti koulujen määrä pysyy tulevaisuudessa ennallaan.

Muita merkittäviä investointikohteita ovat uusi uimahalli (12,5 milj. euroa), jonka suunnittelu ja rakentaminen ajoittuvat vuosille 2019-2022. Lisäksi suunnitteilla on uuden päiväkodin rakentaminen (4,2 milj. euroa) vuosina 2019-2021.

Iisalmen kaupungin toiminta- ja taloussuunnitelma vuosille 2019-2021 on tasapainossa ja ylijäämäinen.

Merkittävimmät tulevaisuuden haasteet liittyvät väestönkehitykseen, korkeaan investointitasoon ja siitä aiheutuvaan lainamäärän kasvuun sekä SOTE- ja maakuntauudistuksen toiminnallisiin ja taloudellisiin vaikutuksiin. 

Kaupungin lainamäärä kasvaa suunnitelmakaudella merkittävästi. Arvion mukaan lainamäärä kasvaa vuosina 2018-2021 n. 37 %. Mikäli suunniteltu investointitaso toteutuu, on asukaskohtainen lainamäärä vuoden 2021 lopussa noin 4 100 eur/asukas (sis. vesiliikelaitoksen).

Keskeisenä tavoitteena suunnitelmakaudella on elinvoiman-, pito- ja vetovoiman sekä kaupunkimarkkinoinnin kehittäminen. Tavoitteena on laadukas ja tehokas palvelurakenne, joka omalta osaltaan vahvistaa koko seudun kilpailukykyä ja vetovoimaa kaupunkistrategian vision Suomen houkuttelevin seutukaupunki 2030 mukaisesti.

Kaupunginjohtajan esitys Iisalmen kaupungin talous- ja toimintasuunnitelmasta vuosille 2019-2021 on kaupunginhallituksen käsittelyssä 5.11.2018. Suunnitelma löytyy kokonaisuudessaan kaupunginhallituksen esityslistan materiaaleista:

https://julkaisu.iisalmi.fi

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+