Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:HOLLOLA: Salpakankaan koululla norovirusta

Salpakankaan koululla kiertävä ärhäkkä vatsautauti on kahden näytteen perusteella osoittautumassa norovirukseksi. Norovirus on kalikiviruksiin kuuluva puhtaasti ihmisten virus. Se aiheuttaa taudin, jonka oireisiin kuuluvat oksennukset, ripuli, vatsakivut ja usein kuume. Se on hyvän hygienian maissa, kuten Suomessa, yleisin äkillisten suolistoinfektioiden aiheuttaja.

Rehtori Sanna Plit-Rehula kertoo, että perjantaina Salpakankaan koulun 950 oppilaasta oli poissa 77. Huoltajia on tiedotettu vatsataudista Wilmassa, ja ainakin osa oppilaista on jäänyt kotiin varotoimena.

Ykkösasia on käsienpesu!

Koulussa on toimittu viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti, ja siirrytty kertakäyttöpyyheisiin rullapyyhkeen sijaan. Muun muassa keittiö seuraa, että jokainen oppilas hoitaa käsienpesun. Tartuntoja voidaan vähentää merkitsevästi pesemällä käsiä vedellä ja saippualla ja kosketuspintojen desinfioimisella.

Sairastunut henkilö lähetetään välittömästi kotiin. Noroviruksen varalle laadittu ohje suosittaa olemaan poissa koulusta tai työstä kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen.

Myös keittiö tarkastettiin

Sairastapausten yleistyttyä terveystarkastajat tarkastivat Salpakankaan keskuskeittiön, jolloin poissuljettiin se, ettei taudinaiheuttaja ole kouluruoka. Terveystarkastajien näytteistä tekemät tutkimukset muista toksiineista valmistuvat ensi viikon tiistaiksi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+