Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:HOLLOLA: Salpakankaan koululla norovirusta

Salpakankaan koululla kiertävä ärhäkkä vatsautauti on kahden näytteen perusteella osoittautumassa norovirukseksi. Norovirus on kalikiviruksiin kuuluva puhtaasti ihmisten virus. Se aiheuttaa taudin, jonka oireisiin kuuluvat oksennukset, ripuli, vatsakivut ja usein kuume. Se on hyvän hygienian maissa, kuten Suomessa, yleisin äkillisten suolistoinfektioiden aiheuttaja.

Rehtori Sanna Plit-Rehula kertoo, että perjantaina Salpakankaan koulun 950 oppilaasta oli poissa 77. Huoltajia on tiedotettu vatsataudista Wilmassa, ja ainakin osa oppilaista on jäänyt kotiin varotoimena.

Ykkösasia on käsienpesu!

Koulussa on toimittu viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti, ja siirrytty kertakäyttöpyyheisiin rullapyyhkeen sijaan. Muun muassa keittiö seuraa, että jokainen oppilas hoitaa käsienpesun. Tartuntoja voidaan vähentää merkitsevästi pesemällä käsiä vedellä ja saippualla ja kosketuspintojen desinfioimisella.

Sairastunut henkilö lähetetään välittömästi kotiin. Noroviruksen varalle laadittu ohje suosittaa olemaan poissa koulusta tai työstä kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen.

Myös keittiö tarkastettiin

Sairastapausten yleistyttyä terveystarkastajat tarkastivat Salpakankaan keskuskeittiön, jolloin poissuljettiin se, ettei taudinaiheuttaja ole kouluruoka. Terveystarkastajien näytteistä tekemät tutkimukset muista toksiineista valmistuvat ensi viikon tiistaiksi.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+