Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:KEITTOKEHOTUS: Oulun kaupungin Oulunsalosta 31.10.2018 otetuissa näytteissä ja 1.11.2018 otetuissa uusintanäytteissä todettiin koliformisia bakteereita

Oulun kaupungin Oulunsalosta 31.10.2018 otetuissa näytteissä ja 1.11.2018 otetuissa uusintanäytteissä todettiin koliformisia bakteereita. Koliformisten bakteerien esiintyminen juomavedessä on merkki saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita ja viruksia.

Keittokehotus koskee Oulun kaupungin Oulunsalon Niemenrannan ja Karhuojan alueita liitteenä olevaan karttapohjaan rajatulla alueella. Kyseisillä alueilla on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä 5 – 10 minuuttia. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja eläinten juomavetenä normaalisti. Vettä voi myös käyttää pyykin- ja astioiden pesuun. Muualla Oulussa talousvesi on moitteetonta.

Oulun Vesi on käynnistänyt verkoston huuhtelut, minkä johdosta vesijohtoverkon paine voi olla normaalia heikompi. Paineenvaihteluiden johdosta vedessä voi esiintyä myös saostumia.

Syiden selvittämistä ja näytteiden ottoa jatketaan.

Veden keittokehotus on voimassa ainakin 5.11.2018 klo 16.00 saakka, jolloin viimeistään annetaan uusi tiedote.

Oulun Vesi järjestää perjantaina 2.11.2018 iltapäivällä varaveden noutopisteen Niemenrannan koululle, osoitteeseen Tyyrpuurinlenkki 2, josta voi tarvittaessa käydä hakemassa talousvettä omaan astiaan. Varavedenjakelupisteestä jaetaan vettä klo 8.00 – 22.00 välisenä aikana Oulun Veden henkilökunnan toimesta.

TALOUSVEDEN KÄYTTÖOHJEET

Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä 5 – 10 minuuttia.

–       Myös mehun laimentamiseen käytettävä vesi on keitettävä.

–       Mikäli vesi kiehuu tai tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

–       Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

–       Jääkuutioitakaan ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

–       Vihannekset ja salaatit huuhdellaan keitetyllä ja jäähdytetyllä vedellä.

–       Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

–       Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen ja peseytymiseen hanavettä voi käyttää aivan normaalisti.

–       Pestyjen astioiden ja esimerkiksi leikkuualustojen on annettava kuivaa/kuivattava huolellisesti ennen seuraavaa käyttökertaa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+