Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:KEITTOKEHOTUS: Oulun kaupungin Oulunsalosta 31.10.2018 otetuissa näytteissä ja 1.11.2018 otetuissa uusintanäytteissä todettiin koliformisia bakteereita

Oulun kaupungin Oulunsalosta 31.10.2018 otetuissa näytteissä ja 1.11.2018 otetuissa uusintanäytteissä todettiin koliformisia bakteereita. Koliformisten bakteerien esiintyminen juomavedessä on merkki saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita ja viruksia.

Keittokehotus koskee Oulun kaupungin Oulunsalon Niemenrannan ja Karhuojan alueita liitteenä olevaan karttapohjaan rajatulla alueella. Kyseisillä alueilla on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä 5 – 10 minuuttia. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja eläinten juomavetenä normaalisti. Vettä voi myös käyttää pyykin- ja astioiden pesuun. Muualla Oulussa talousvesi on moitteetonta.

Oulun Vesi on käynnistänyt verkoston huuhtelut, minkä johdosta vesijohtoverkon paine voi olla normaalia heikompi. Paineenvaihteluiden johdosta vedessä voi esiintyä myös saostumia.

Syiden selvittämistä ja näytteiden ottoa jatketaan.

Veden keittokehotus on voimassa ainakin 5.11.2018 klo 16.00 saakka, jolloin viimeistään annetaan uusi tiedote.

Oulun Vesi järjestää perjantaina 2.11.2018 iltapäivällä varaveden noutopisteen Niemenrannan koululle, osoitteeseen Tyyrpuurinlenkki 2, josta voi tarvittaessa käydä hakemassa talousvettä omaan astiaan. Varavedenjakelupisteestä jaetaan vettä klo 8.00 – 22.00 välisenä aikana Oulun Veden henkilökunnan toimesta.

TALOUSVEDEN KÄYTTÖOHJEET

Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä 5 – 10 minuuttia.

–       Myös mehun laimentamiseen käytettävä vesi on keitettävä.

–       Mikäli vesi kiehuu tai tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

–       Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

–       Jääkuutioitakaan ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

–       Vihannekset ja salaatit huuhdellaan keitetyllä ja jäähdytetyllä vedellä.

–       Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

–       Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen ja peseytymiseen hanavettä voi käyttää aivan normaalisti.

–       Pestyjen astioiden ja esimerkiksi leikkuualustojen on annettava kuivaa/kuivattava huolellisesti ennen seuraavaa käyttökertaa.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+