Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Talousveden keittokehotusalue laajenee Oulunsalossa

Kartta alueesta, jota keittokehotus koskee

Oulun kaupungin Oulunsalosta 5.11.2018 keittokehotusalueen ulkopuolelta otetussa näytteissä todettiin koliformisia bakteereita. Tämän vuoksi keittokehotusaluetta laajennetaan koskemaan Niemenrannan ja Karhuojan lisäksi näiden eteläpuolista aluetta Lentokentäntielle saakka. Keittokehotus ei koske Pitkäkankaan eikä lentoaseman aluetta. Keittokehotusalue on merkitty oheiseen karttaan.

Koliformisten bakteerien esiintyminen juomavedessä on merkki saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita ja viruksia. Oulunsalon alueelta otetaan edelleen vesinäytteitä päivittäin. Virusnäytteiden tulokset valmistuvat ensi viikon (vko 46) alussa.

Veden keittokehotus on voimassa ainakin tiistaihin 13.11.2018 klo 16.00 saakka, jolloin viimeistään annetaan uusi tiedote. Tiedotteet ovat luettavissa Oulun seudun ympäristötoimen kotisivuilta osoitteessa http://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto sekä Oulun Veden kotisivuilta osoitteessa http://www.oulunvesi.fi kohdasta Häiriötiedotteet. Oulun kaupungin nettisivuilta www.ouka.fi kohdasta Uutiset ja tiedotteet löytyy myös tarkka katuluettelo keittokehotusalueesta.

Keittokehotus koskee Oulun kaupungin Oulunsalon suuraluetta liitteenä olevan kartan mukaisesti. Kyseisillä alueilla on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä vähintään 5 minuuttia. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja eläinten juomavetenä normaalisti. Vettä voi myös käyttää pyykin- ja astioiden pesuun. Muualla Oulussa talousvesi on moitteetonta.

TALOUSVEDEN KÄYTTÖOHJEET

Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään 5 minuuttia.

–       Myös mehun laimentamiseen käytettävä vesi on keitettävä.

–       Mikäli vesi kiehuu tai tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

–       Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

–       Jääkuutioitakaan ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

–       Vihannekset ja salaatit huuhdellaan keitetyllä ja jäähdytetyllä vedellä.

–       Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

–       Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen ja peseytymiseen hanavettä voi käyttää aivan normaalisti.

–       Pestyjen astioiden ja esimerkiksi leikkuualustojen on annettava kuivaa/kuivattava huolellisesti ennen seuraavaa käyttökertaa.

Toimenpiteiden vaikutuksia talousveden jakeluun ja laatuun Oulunsalossa

Oulun Vesi on käynnistänyt verkoston huuhtelut, minkä johdosta vesijohtoverkon paine voi olla normaalia heikompi. Paineenvaihteluiden johdosta vedessä voi esiintyä myös saostumia. Vesitorni on poistettu toistaiseksi käytöstä ja tyhjennetty. Tornin allastilat pestään ja desinfioidaan lähipäivien aikana. Oulunsalon keskustan ja Niemenrannan alueella on yhteensä 11 näytteenottopistettä, joista vedenlaatua tarkkaillaan.

Oulun Vesi siirtää tänään iltapäivällä varaveden jakelupisteen kauppakeskus Kapteenin pihalle, osoitteeseen Karhuojantie 2, josta voi käydä hakemassa talousvettä omaan astiaan. Varavedenjakelupisteestä jaetaan vettä arkisin klo 7.00 – 21.00 ja viikonloppuna klo 8.00 – 21.00 välisenä aikana Oulun Veden henkilökunnan toimesta. Oulun Vesi tiedottaa myöhemmin lisäjakelupisteistä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+