Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Kitee mukana jakamassa Kasvu Openin miljoonapottia

Suomen suurimman kasvuyrityskilpailun Kasvu Openin sadan finalistin joukossa ei ollut tänä vuonna yhtään yritystä Pohjois-Karjalasta. Nyt Kitee haluaa uida vastavirtaan ja tarttua kasvuyritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin lähtemällä Kasvu Openin strategiseksi kumppaniksi.

– Kasvu Openin kumppanina haluamme tehdä koko Suomessa tunnetuksi niitä vahvuuksia, joiden ansiosta Kitee on erinomainen koti kasvuyrityksille, sanoo Kiteen kaupungin elinkeinopäällikkö Mikko Heickell.

Ensi vuonna Kasvu Openiin osallistuvat yritykset kilvoittelevat peräti miljoonan euron rahoituspalkinnosta. Kasvu Openin Sijoittajan suosikki 2019-palkinto toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa. Pääpalkintona oleva miljoonan euron kasvurahoitus koostuu Innovestorin rahoituskierroksen 500 000 euron pääomasijoituksesta ja Nordean 500 000 euron kasvulainasta.

Mikko Heickell on innoissaan Kasvu Open-yhteistyöstä, jonka myötä Kitee saa koko maan kattavaa näkyvyyttä kasvuun liittyvissä verkostoissa. Hänen mukaansa kaupunki panostaa vahvasti kasvuyrityksiin ja se haluaa osallistua kasvuyritysten kehittämiseen.

– Kasvu Openin kautta yritysmaailmaan lähtee viesti Kiteestä paikkakuntana, jonne kasvuhakuisten yritysten kannattaa sijoittua.

– Kitee tarjoaa mainiot puitteet kasvuyrityksille, sillä kaupungin taloustilanne mahdollistaa uuden kehittämisen. Uimme vastavirtaan siinäkin mielessä, että olemme laskemassa ensi vuodeksi veroprosenttia, mikä lisää entisestään Kiteen houkuttelevuutta. Myös logistinen sijaintimme on hyvä ja liikenneinfra kunnossa, teollistumisen pohja vahva, koulutuspalvelut alueella monipuoliset ja varsinkin lapsiperheet arvostavat Kiteen palvelutarjontaa, Heickell luettelee Kiteen vahvuuksia.

Elinkeinoista hän näkee paljon potentiaalia esimerkiksi alkutuotannossa.

– Vahvat tilat edustavat monia tuotantosuuntia, ja alueella viljellään laajasti erilaisia viljelykasveja puhumattakaan kerättävistä luonnontuotteista. Uskon, että luonnontuotteiden jatkojalostamiseen Kiteellä saattaa syntyä merkittävästi uutta liiketoimintaa, mikä tietenkin tarkoittaa uusia työpaikkojakin. Juuri tällaisia mahdollisuuksia haluamme Kasvu Openissa hyödyntää.

Suoria kontakteja kasvuyrityksiin

Sen lisäksi että Kitee saa näkyvyyttä suomalaisten kasvuyritysten keskuudessa houkuttelevana kasvuympäristönä, kaupunki voi solmia kasvuyrityksiin suoria kontakteja, kun Kasvu Open kartoittaa kasvuyrityskilpailuun vuosien varrella osallistuneiden yli 4 000 yrityksen joukosta Kiteelle parhaat vaihtoehdot.

– Tulevan vuoden aikana Kitee on mukana eri puolilla Suomea kymmenissä Kasvu Open-tilaisuuksissa, joissa sparraamme 400-450 yritystä, Mikko Heickell kertoo ja muistuttaa kumppanuuden hyödyistä myös Kiteellä jo toimiville yrityksille.

Kasvu Open-vuosi huipentuu Jyväskylässä lokakuussa 2019 pidettävään Kasvu Open-karnevaaliin, johon osallistuu 2 500-3 000 kasvuyritysverkoston jäsentä. Siellä Kiteen edustajat pääsevät räätälöityihin sparraustapahtumiin vuoden parhaiden Kasvu Open-yritysten kanssa.

– Kasvu Open-kumppanuuden tulokset eivät kuitenkaan synny ilmaiseksi. Meiltä vaaditaan paljon jalkatyötä sekä tilaisuuksia ja tapaamisia, joissa olemme kertomassa Kiteen vahvuuksista, elinkeinopäällikkö toteaa.

Kasvu Open on pk-yritysten kehittämiseen suunniteltu metodi ja vuoden mittainen kokonaisuus. Kasvu Openin missiona on tehdä suomalaisista maailman paras kasvuyrityskansa. Miljoonan euron kasvurahoituksen voittaja julkistetaan Kasvu Open-karnevaalissa.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+