Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Lapsiasiavaltuutettu: ”Rokotuskattavuuden vahvistaminen vaatii toimenpiteitä”

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii Suomen valtiolta toimenpiteitä lasten rokotuskattavuuden parantamiseksi.

– Olemme saaneet tällä viikolla muistutuksen, mitä rokotuskattavuuden heikentyminen tarkoittaa. Muun muassa tuhkarokkoa vastaan annettavan MPR-rokotteen kattavuus on laskenut koko maassa alle kriittisen 95 prosentin ja osassa kuntia tilanne on huomattavasti tätä heikompi. Olen esittänyt tänään sosiaali- ja terveysministeriön johdolle, että se kartoittaisi viipymättä riskikunnat ja aloittaisi valtion tehostetut toimet rokotuskattavuuden vahvistamiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että riskikunnissa rokottamattomat lapset kartoitetaan, lasten vanhemmille annetaan tehostettua informaatio-ohjausta ja rokotukset tehdään tarvittaessa lapsen kotona, Kurttila esittää.

Lapsiasiavaltuutettu on tänään lisäksi ehdottanut, että sosiaali- ja terveysministeriö käynnistää yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa valmistelun, jossa selvitetään vaarallisilta tartuntataudeilta rokottamattomien lasten mahdollisuutta osallistua ryhmämuotoiseen toimintaan päiväkodeissa ja kouluissa.

– Lapsia on jätetty rokottamatta Suomessa niin sanotusti ideologisista syistä. Meidän on yhteiskuntana kysyttävä, ovatko tällaiset ideologiset syyt lapsen edun mukaisia. Mielestäni eivät ole. Tätä ei pidä sekoittaa rokotekriittisyyteen tilanteissa, joissa perheessä on koettu vakavia rokotteiden haittavaikutuksia. Rokotteiden turvallisuudesta ja mahdollisten haittavaikutusten ilmetessä lapselle ja koko perheelle annettavasta tuesta ei saa tinkiä, Kurttila muistuttaa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+