Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri lykkää päätöstä Paimion parantolan myynnistä ensi vuoteen

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omistama, Alvar Aallon merkittävimpiin töihin kuuluva Paimion parantola on ollut kesäkuusta 2018 alkaen myynnissä. Tarjousten jättöaikaa on kertaalleen jatkettu elokuun lopusta marraskuun loppuun. Jatkoajan tänään (30.11.2018) päätyttyä ei uusia tarjouksia tullut.

Sairaanhoitopiiri jatkaa edelleen eri osapuolten kanssa neuvotteluja, joiden kautta myyntipäätös pyritään valmistelemaan. Näin ollen ratkaisu siirtyy ensi vuoden puolelle.

– Syksyn mittaan näkemykset parhaasta ratkaisusta parantolan tulevaksi omistajaksi ovat kirkastuneet. Meiltä on toivottu edelleen jatkoaikaa päätöksenteolle, ja sen suomme mielihyvin, jos sen avulla edelleen vahvistuvat ne suunnitelmat, joilla turvataan parantolan suojelu ja elävä toiminta siellä, toteaa sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Piia Elo.

– Totuus on, että jo elokuussa saamamme neljä tarjousta eivät olleet niin varteenotettavia, että voisin niiden pohjalta esittää parantolan myyntiä. Jatkoaika osoitti, että uusia kohteesta kiinnostuneita tahoja ei ole liikkeellä, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä.

Sairaanhoitopiiri on kuitenkin tyytyväinen siihen, että myyntihanke herätti julkisuutta ja laajaa liikehdintää kansalaisissa ja kulttuuripiireissä, ja että erilaisten Paimion parantolan hallinta- ja ylläpitomallien kehittäminen on noussut esille.

– Alvar Aallon kulttuuriperinnön vaalimisen tarkoituksessa perustettu säätiö on varmasti meitä parempi kiinteistön haltija, jos sen tueksi vain saadaan riittävä varallisuus ison rakennuskokonaisuuden ylläpitoon suojelupäätösten mukaisesti, huomauttaa Setälä.

Sairaanhoitopiiriä on kritisoitu milloin kiirehtimisestä, milloin myyntikriteerien julkistamatta jättämisestä. Setälän mukaan tarkoituksena on koko ajan ollut rauhassa katsoa, millaisia tahoja Paimion parantola kiinnostaa ja millaisia suunnitelmia nämä esittävät.

Ajatukset kokonaisuuden myynnistä palasteltuna eri kiinteistöihin sairaanhoitopiiri torppasi itse jo keväällä 2018. Syyskuussa sairaanhoitopiiri tarkensi toivovansa, että irtaimisto säilytetään alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan parantolassa. Sairaanhoitopiirille arvokkaan kokonaisuuden säilyttäminen tuleville polville on taloudellista voittoa suurempi arvo.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+