Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:TUHKAROKKO EPIDEMIA: Pietarsaari: Yhdeksän henkilöä karanteenissa – valmius mahdollisiin uusiin tuhkarokkotapauksiin on hyvä

– Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja mikäli uusia epäiltyjä tuhkarokkotapauksia ilmenee, on meillä valmius nopeaan näytteenottoon, sanoo Pia-Maria Sjöström, Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston johtava lääkäri.

Terveydenhuollon henkilöstö on tavoittanut 250 tuhkarokolle altistuneeksi epäiltyä henkilöä. Yksittäisiä tapauksia on edelleen tavoittamatta.

– Tiedämme, että olemme olleet yhteydessä suurimpaan osaan tuhkarokolle altistuneista. Mikäli joku epäilee että on ollut tartunnalle altistunut, mutta ei ole ollut yhteydessä terveydenhuoltoon, tulee hänen ottaa yhteys puhelinneuvonnan numeroon 06 786 1234, sanoo Pia-Maria Sjöström, Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston johtava lääkäri.

Tiistai aamuun (4.12.2018 kl 10.00) mennessä ei uusia vahvistettuja tuhkarokkotapauksia ole löytynyt Pietarsaaren seudulla. Yhdeksän henkilöä on asetettu karanteeniin, koska he ovat kieltäytyneet rokotuksesta.

– Uusia tapauksia ei ole ilmennyt, vaan lukumäärä on vahvistunut vasta nyt kun olemme ennättäneet tehdä yhteenvetoa tuhkarokkoon liittyvistä käynneistä Soiten ja Pietarsaaren alueen toimipisteissä, sanoo Sjöström

Karanteenissa olevien tulee pysyä kotona kaksi viikkoa ja he voivat tavata ainoastaan henkilöitä, joilla on täydellinen rokotussuoja. Samassa taloudessa asuvat henkilöt, jotka ovat joko sairastaneet tuhkarokon tai joilla on täydellinen rokotussuoja voivat liikkua vapaasti.

Suositukset ennen itsenäisyyspäivää 6.12.2018

Rokottamattomien ja henkilöiden joiden vastustuskyky on voimakkaasti madaltunut suositellaan edelleen välttävän joulujuhlia, itsenäisyyspäivän juhlia ja muita vastaavia joukkotilaisuuksia.

– Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja mikäli uusia epäiltyjä tuhkarokkotapauksia ilmenee, on meillä valmius nopeaan näytteenottoon. Taudin itämisaika on tavallisimmin 9 – 11 päivää, mutta voi olla jopa 21 päivää. Tuhkarokon selvittäminen ja hoito toteutetaan ensisijaisesti kotona. Vaikeat tapaukset lähetetään erikoissairaanhoitoon, kertoo Sjöström.

Yleiset rokotustilaisuudet muille kuin altistuneille jatkuvat ajanvarauksella Kolpin vastaanotolla ainakin tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina.

– Eilen rokotettiin 85 henkilöä ja ajanvarauskirja tälle päivälle on täynnä. Keskiviikolle ja perjantaille on vapaita aikoja. Henkilöt, jotka eivät ole saaneet MPR rokotetta aikaisemmin asetetaan etusijalle. Kouluterveydenhoitajilla on mahdollisuus rokottaa oppilaita suurimmassa osassa kouluistamme. Tarvittaessa voi olla yhteydessä myös omaan kouluterveydenhoitajaan, sanoo Sjöström.

Yleinen puhelinneuvontanumero on 06 786 1234 (vuorokauden ympäri). Myös aiemmin ilmoitettuihin numeroihin voi olla yhteydessä.

Lue myös “Kysymyksiä ja vastauksia tuhkarokosta”-lista Sosiaali- ja terveysviraston kotisivuilta, https://www.sochv.jakobstad.fi/ajankohtaiset-tiedotteet/kysymyksia-ja-vastauksia-tuhkarokosta(Lista päivittyy jatkuvasti.)

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+