Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Turvavaljaiden kiinnitys petti – yhteisösakko ja sakot toimitusjohtajalle Hollolassa

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi pienen rakennusalan yrityksen toimitusjohtajan 20 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi yritykselle tuomittiin 3 000 euron yhteisösakko. Oikeus antoi tuomionsa 9.11.2018.

Tuomio liittyi putoamistapaturmaan, joka tapahtui Hollolassa omakotitalon rakennustyömaalla 8.11.2016. Työmaalla oltiin uusimassa omakotitalon kattopellitystä. Kaksi työntekijää työskenteli katolla käyttäen putoamissuojauksena turvavaljaita. Valjaat oli kiinnitetty talon katon harjaan reikälevystä tehdyillä lenkeillä, jotka oli ruuvattu kiinni ruodelaudoitukseen. Työn aikana toisen lenkin ruuvikiinnitys repeytyi irti, jolloin toinen asentajista putosi katolta noin viiden metrin matkan maahan ja loukkaantui.

Käräjäoikeus totesi, että turvavaljaita ei ollut kiinnitetty asianmukaisesti. Oikeuden mukaan rakennuttajana ja päätoteuttajana toimivan yrityksen toimitusjohtaja oli laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia siitä, että työmaalla on tehty lainmukainen työturvallisuussuunnitelma, josta ilmenee putoamissuojauksien asianmukainen kiinnitystapa.

Tuomitun toimitusjohtajan mukaan yritys ei toiminut työmaalla pääurakoitsijana vaan ainoastaan välitti urakan ja osti asiantuntijapalvelun toiselta yritykseltä, joka oli pääurakoitsija. Tästä ei kuitenkaan ollut esittää sopimusta, joten käräjäoikeus totesi, että vastuu työmaan turvallisuudesta oli syytteessä olleella yhtiöllä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+