Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Espoon käräjäoikeuden päätös: PRH syyllistynyt ikäsyrjintään – rekrytointiprosessia täsmennetään

Espoon käräjäoikeuden päätöksen mukaan Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on toiminut yhdenvertaisuuslain vastaisesti valitessaan hakijoita haastateltaviksi virastossa keväällä 2016 avoinna olleeseen tilintarkastusvalvonnan lakimiehen tehtävään.

Kanteen nosti 63-vuotias hakija, jota ei ollut valittu rekrytointihaastatteluun. PRH tuomittiin maksamaan 10 000 euroa yhdenvertaisuuslain mukaisena hyvityksenä sekä korvaaman kantajan oikeudenkäyntikulut.

PRH kunnioittaa rekrytoinneissaan, kuten kaikessa muussa toiminnassaan, yhdenvertaisuusperiaatetta, eikä syrji hakijoita, kun henkilöitä valitaan avoinna oleviin tehtäviin.

Virastoon tehtäviin palkataan hyvin eri-ikäisiä ihmisiä. Kyseisessä rekrytoinnissa tilintarkastusvalvonnan lakimiehen virkaan haastateltiin viittä henkilöä, jotka olivat iältään 37-58-vuotiaita. Haastateltavien valinta tehtiin hakemusten kokonaisarvioinnin perusteella, eikä hakijoiden ikä vaikuttanut valintaan. 

Myös Aluehallintovirasto on vuonna 2016 tutkinut valintamenettelyn ja todennut, että PRH on työnantajana osoittanut, ettei se ole syyllistynyt syrjintään hakijan iän vuoksi.

Espoon käräjäoikeus on kuitenkin päätynyt toiseen lopputulokseen ja katsoo, että PRH ei ole kyennyt kumoamaan yhdenvertaisuuslain mukaista syrjintäolettamaa. Tämän johdosta PRH toteaa, että kyseisessä rekrytoinnissa haastateltavien valintamenettelyä ei ollut riittävästi dokumentoitu, eikä hakijoiden ansiovertailua ollut kaikilta osin tehty riittävän huolellisesti. PRH pahoittelee tapahtunutta ja täsmentää jatkossa rekrytointiprosessiaan ja -ohjeistustaan.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+