Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Tor-verkossa huumekauppaa käyneet jäivät poliisin haaviin Itä-Uudellamaalla

Itä-Uudenmaan poliisi on tutkinut erittäin laajamittaista internetin Tor-verkossa tapahtunutta huumausaineiden myyntiä ja siihen liittyvää rikoskokonaisuutta. Yhteensä kahdeksan eri henkilöä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta tai avunannosta siihen. Vangittuna on ollut yhteensä neljä henkilöä, joista kolme on edelleen vangittuna. Pääepäiltyinä rikoskokonaisuudessa ovat 18- ja 21-vuotiaat miehet.

– Miehistä nuoremman eli 18-vuotiaan epäillään käyttäneen Tor-verkossa nimimerkkiä “TeknoJeesus”. Se on viranomaisvalvonnan perusteella ollut yksi aktiivisimmista huumausaineiden myyjistä Tor-verkon huumausaineiden myyntiin erikoistuneilla sivustoilla eli ns. kauppapaikoilla, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä.

18-vuotiaan epäillään saaneen nimimerkin käyttöönsä vasta heinäkuussa 2018, vaikka ko. nimimerkki oli ollut aktiivinen jo alkaen vuodesta 2017.

Poliisi suoritti elokuussa 2018 iskun 18-vuotiaan asuntoon, josta takavarikoitiin erittäin suuria määriä mm. amfetamiinia, ekstaasia, mdma:ta (metyleenidioksimetamfetamiini) ja kokaiinia. Asunnosta takavarikoitiin myös 77 kpl valmiiksi pakattuja, osoitetarroilla varustettua kirjekuoria, joissa kaikissa oli sisällä huumausaineita.

– Kirjeiden vastaanottajien osoitteet olivat joka puolelta Suomea, kaukaisimmat Lapissa asti.
Heidät on kuulusteltu esitutkinnan aikana, Jämsä toteaa.

Lisäksi asunnosta takavarikoitiin yksi käsiase sekä noin 22.000 euroa käteistä rahaa. 18-vuotias otettiin kiinni ja vangittiin, minkä jälkeen 21-vuotiaan miehen epäillään jatkaneen huumausaineiden myyntitoimintaa yhdessä muiden henkilöiden kanssa. Viimeiset epäillyt henkilöt otettiin kiinni marraskuun alussa 2018.

Yhteensä poliisi on takavarikoinut esitutkinnan aikana yli 4kg amfetamiinia, noin 3000 kpl ekstaaseja, noin 1,3kg mdma:ta, noin 60g kokaiinia, 80g metamfetamiinia ja lisäksi pieniä määriä kannabista, ketamiinia ja lsd:tä. Suurin osa huumausaineista takavarikoitiin 18-vuotiaan pääepäillyn asunnosta ja pienempiä määriä muiden epäiltyjen hallusta. Lisäksi poliisi on takavarikoinut amfetamiinia, kokaiinia ja ekstaasia kolmesta eri maastokätköstä, jotka löydettiin esitutkinnan aikana.

Esitutkinnan mukaan huumausaineita oli takavarikoitujen aineiden lisäksi ehditty myydä vähintään 160.000 euron arvosta. Huumausainekaupassa oli käytetty maksuvälineenä pääasiassa Bitcoin -virtuaalivaluuttaa ja lisäksi käteistä rahaa. Poliisi löysi esitutkinnan aikana epäiltyjen käytössä olleita Bitcoin-lompakoita, joiden kautta oli vuoden 2018 aikana kulkenut valuuttaa yhteensä yli 110.000 euron arvosta. Suurin osa Bitcoineista oli tullut Tor-verkon huumausaineiden myyntisivustojen kautta ja osa valuutasta oli kiertänyt sinne uudelleen eli sijoitettu uusiin huumausaine-eriin.

– Huumausaineita epäillään toimitetun ostajille pääasiassa postittamalla ja toimittamalla maastokätköihin. Jonkin verran huumausaineita on luovutettu ostajille myös tapaamisten yhteydessä ns. kädestä käteen, Jämsä kertoo.

Asian esitutkinta valmistui tällä viikolla ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+