Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:TARTUNTATAUDIT: Aikuisen tuhkarokkotapaus Porvoossa – altistuneiden kartoitus käynnissä

Porvoolaisella aikuisella on todettu 4.2.2019 tuhkarokko. Porvoon kaupungin tartuntataudeista vastaavat ja HUS:n epidemiologinen yksikkö kartoittavat tuhkarokolle altistuneita. Osa altistuneista ehditään suojata MPR-rokotteella, mikäli henkilö ei ole saanut aiemmin kahta rokotetta tai sairastanut tuhkarokkoa. Sairastuneen henkilön työpaikalla Porvoossa on tiedotettu henkilökunnalle mahdollisesta altistuksesta.

Tartunta liittyy viime viikolla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella 28.1.2019 vahvistettuun tuhkarokkotapaukseen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tiedottanut 5.2., että tuhkarokkoon sairastunut henkilö on matkustanut tartuttavuusaikana 1–3. helmikuuta Silja Linen risteilyllä Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Matkustaessaan hän on mahdollisesti altistanut muita tuhkarokolle. THL ohjeistaa henkilöitä, jotka ovat matkustaneet kyseisellä laivalla, tarkistamaan, onko oma suoja kunnossa. Linkki THL:n tiedotteeseen asiasta

Tuhkarokko on poikkeuksellisen tarttuva sairaus – altistumisepäilyssä ota yhteys terveyskeskukseen

Tuhkarokko tarttuu huoneilman välityksellä ja tartuntaan voi riittää samassa tilassa oleskelu. Tuhkarokkoon sairastuneen ensioireet alkavat yleensä 9–11 vuorokauden kuluttua altistumisesta. Ensioireita ovat korkea kuume ja hengitystieoireet. Ihottuma alkaa yleensä 3-5 vuorokauden kuluttua ensioireista ja kestää runsaan viikon.

Jos epäilet altistuneesi tuhkarokolle, tai et ole varma rokotustaustastasi tai matkustat alueelle, jossa esiintyy tuhkarokkoa, toimi seuraavasti:

  • Jos olet sairastanut tuhkarokon, et tarvitse rokotetta.
  • Kaksi MPR-rokotetta antaa hyvän suojan tuhkarokkoa vastaan. Jos lapsi on saanut rokotusohjelman mukaisesti ensimmäisen annoksen rokotetta, toista annosta ei tarvitse aikaistaa.
  • Jos tuhkarokkoon sopivia oireita ilmaantuu, ota aina ensin puhelimitse yhteyttä omaan terveyskeskukseesi tarkempia ohjeita varten.

HUS:n alueella todetaan vuosittain 1–6 tuhkarokkotapausta, ja rokotuskattavuus MPR-tauteja (tuhkarokkoa-sikotautia-vihurirokkoa) vastaan on hyvä. Esimerkiksi vuonna 2015 syntyneistä lapsista on MPR-rokotteen saanut 95 prosenttia, millä saavutetaan laumasuoja.

Porvoolaisten altistumista epäilevien tulee olla yhteydessä terveyskeskuksen palvelunumeroon, puh. 019 520 4351 kello 8–15 arkisin ja virka-ajan ulkopuolella Päivystysapuun puh. 116 117.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+