Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:PORVOON KAUPUNKI: Terveyskeskuksen puhelinpalvelu on ruuhkaantunut – valtaosa tuhkarokolle altistuneista on tavoitettu

Porvoon kaupungin terveyskeskuksen puhelinpalvelu on ruuhkaantunut – valtaosa tuhkarokolle altistuneista on tavoitettu

Porvoon terveyskeskuksen puhelinpalvelu on ollut erittäin ruuhkainen eilen ja tänään. Takaisinsoittopalvelun soittoajat ylittyvät. Ruuhkautumisen syynä on eilen Porvoossa havaittuun tuhkarokkotapaukseen liittyvät puhelut. Valtaosa altistuneista on tavoitettu.

-Tuhkarokolle altistumisepäilyihin liittyvät asiat tulee hoitaa puhelimitse. Tuhkarokkoon liittyvissä asioissa ei saa tulla suoraan kiirevastaanotolle, jotta ehkäistään mahdolliset tartunnat, painottaa apulaisylilääkäri Jeff Westerlund.

– Muissa kiireellisissä asioissa kannattaa tulla suoraan kiirevastaanotolle ilman puhelinsoittoa. Kiirevastaanoton jonotusajat ovat keskimäärin 1–2 tuntia, kertoo osastonhoitaja Jaana Pietiläinen.

– Mikäli asian hoitaminen ei ole päivästä kiinni, kannattaa lykätä asian hoitaminen. Pyrimme purkamaan jonon iltapäivän aikana. Teemme parhaamme, jotta loppuviikosta takaisinsoittoajoissa pysytään. Pietiläinen jatkaa.

Tuhkarokolle altistuneiden tulee edelleen ottaa yhteyttä puhelimitse terveysasemalle

Tuhkarokko altistumista epäilevien tulee olla yhteydessä puhelimitse terveysasemaan. Hoitohenkilökunta arvioi, kuuluuko altistumista epäilevä henkilö riskiryhmään ja onko tarvetta estolääkitykselle.

Porvoossa ilmenneeseen tuhkarokkotapaukseen liittyvästä altistumisesta on kulunut niin pitkä aika, että valtaosalle rokottamattomista altistuneista ei enää anneta MPR-rokotetta saman tien lääketieteellisestä syystä. Rokotusaika varataan noin kuukauden päähän yhteydenotosta.

Hoidon tarpeen arviointi kiireellisissä tapauksissa

Terveyskeskuksen puhelinpalvelu numerossa 019 520 4351 on avoinna 8–16. Takaisinsoitto toimii kello 15 asti.

Päivystysapu -puhelinpalvelu antaa terveysneuvontaa vuorokauden ympäri puhelinnumerossa 116 117. Myös Terveyskirjastosta netistä saa apua arviointiin, sekä omahoito-ohjeita.

Kiirevastaanotto on toiminut normaalisti ja kiireellinen hoito on pystytty turvaamaan. Kiireellisissä sairaustapauksissa voi hakeutua Näsissä toimivalle kiirevastaanotolle ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin kello 16 saakka. Kello 16 jälkeen kiireellisissä tapauksissa hakeudutaan Porvoon Sairaalan päivystykseen osoitteessa Sairaalantie 1.

Terveyskeskuksen yhteystiedot

Porvoon tiedote 5.2.2019 Tuhkarokolle altistuneiden kartoittamisesta

THL:n tiedote 5.2.2019

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+