Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Kuorma-autonkuljettajalle sakot liian lyhyistä lepoajoista

Kuvituskuva

Pohjois-Savon käräjäoikeus on 6. helmikuuta tuominnut iisalmelaisen kuljetusliikkeen työntekijän sakkorangaistukseen, koska hän oli laiminlyönyt pitää riittävän pitkät lepotauot ajojensa aikana.

Työsuojelutarkastaja oli tarkastuksellaan todennut, että kuorma-autonkuljettajana toiminut työntekijä oli syys–marraskuussa 2017 toistuvasti jättänyt pitämättä ajojensa aikana laissa säädetyn vuorokautisen lepoajan. Työsuojeluviranomainen teki asiasta poliisille rikosilmoituksen.

Esitutkinnassa selvisi, että työnantajana toimineen kuljetusliikkeen edustaja ei ollut laiminlyönyt velvollisuuttaan järjestää kuljettajien työ siten, että he voivat noudattaa lainmukaisia ajo- ja lepoaikoja. Työnantajan edustaja oli myös ohjeistanut ja valvonut kuljettajiensa lepoaikojen noudattamista ja pyrkinyt puuttumaan havaitsemiinsa rikkeisiin.

Lain vaatiman vuorokausilevon olisi pitänyt olla vähintään 9 tuntia ja työntekijä oli pitänyt vuorokausilepoa lyhimmillään vain 5 tuntia 20 minuuttia. Kuljettajan pitämät vuorokausilevot olivat jääneet syksyllä 2017 liian lyhyiksi yhteensä 15 kertaa.

Käräjäoikeus tuomitsi kuljettajan ajoaikasäännösten rikkomisesta 20 päiväsakkoon, josta hänelle tulee maksettavaa sakkoa 900 euroa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+