Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Kuorma-autonkuljettajalle sakot liian lyhyistä lepoajoista

Kuvituskuva

Pohjois-Savon käräjäoikeus on 6. helmikuuta tuominnut iisalmelaisen kuljetusliikkeen työntekijän sakkorangaistukseen, koska hän oli laiminlyönyt pitää riittävän pitkät lepotauot ajojensa aikana.

Työsuojelutarkastaja oli tarkastuksellaan todennut, että kuorma-autonkuljettajana toiminut työntekijä oli syys–marraskuussa 2017 toistuvasti jättänyt pitämättä ajojensa aikana laissa säädetyn vuorokautisen lepoajan. Työsuojeluviranomainen teki asiasta poliisille rikosilmoituksen.

Esitutkinnassa selvisi, että työnantajana toimineen kuljetusliikkeen edustaja ei ollut laiminlyönyt velvollisuuttaan järjestää kuljettajien työ siten, että he voivat noudattaa lainmukaisia ajo- ja lepoaikoja. Työnantajan edustaja oli myös ohjeistanut ja valvonut kuljettajiensa lepoaikojen noudattamista ja pyrkinyt puuttumaan havaitsemiinsa rikkeisiin.

Lain vaatiman vuorokausilevon olisi pitänyt olla vähintään 9 tuntia ja työntekijä oli pitänyt vuorokausilepoa lyhimmillään vain 5 tuntia 20 minuuttia. Kuljettajan pitämät vuorokausilevot olivat jääneet syksyllä 2017 liian lyhyiksi yhteensä 15 kertaa.

Käräjäoikeus tuomitsi kuljettajan ajoaikasäännösten rikkomisesta 20 päiväsakkoon, josta hänelle tulee maksettavaa sakkoa 900 euroa.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+