Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:VANHUSTENHOITO: Tehy: Attendo puhdistaa nyt mainettaan kyseenalaisin keinoin

Viime viikkojen yksityisiin hoivakoteihin kohdistuneen kohun johdosta Attendo on alkanut puhdistaa mainettaan kyseenalaisilla keinoilla.

Attendo on lähettänyt hoivakotien johtajille ns. tarkastuslistan, jonka avulla pyritään korjaamaan puutteet.  Listan avulla Attendo pyrkii tarkastamaan mitkä asiat on oltava kunnossa pikaisesti, koska kunnat tekevät nyt yllätystarkastuksia toimipisteisiin.

Attendon hoivakotien johtajia on kehotettu mm. varmistamaan, että henkilöstömitoitus vastaa toimiluvassa sekä tilaajan puitesopimuksessa olevaa mitoitusta.  Kuitenkin Attendo on aikaisemmin nimenomaan ohjeistanut, että henkilöstöä ei saa olla liikaa verrattuna asiakkaiden määrään.

– Mediamylläkkää yritetään nyt hallita sillä, että hoivakodin johtajien päät lyödään pölkylle asioista, joihin he eivät ole yrityksestä huolimatta saaneet vaikuttaa, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Attendo on myös purkanut yhden hoivakodin johtajan työsopimuksen kyseenalaisista syistä.

Alue- ja hallintovirasto on tehnyt tarkastuksen kyseiseen hoivakotiin 5.2.2019. Tarkastuksessa on ilmennyt puutteita, joista Attendo syyttää hoivakodin johtajaa.

Johtajaa syytetään mm. potilasturvallisuuden vaarantamisesta sekä Attendon maineen mustamaalaamisesta. Myös työilmapiiri on Attendon mukaan huono, vaikka hoivakodin johtaja on tehnyt työhyvinvointikyselyn henkilöstölle viime vuonna ja sen mukaan ilmapiiri on hyvä.

Hoivakodin johtajan mukaan hoivakodissa on alusta asti ollut ongelmia rekrytoinnissa, koska koulutetun hoitohenkilöstön saatavuudessa on ollut vaikeuksia. Attendon aluejohto on vaatinut yksikön johtajalta tiukkaa kulukuria. Aluejohto on ohjeistanut yksikönjohtajaa vähentämään hoitohenkilöstöä työvuorolistoilta, jotta kulut eivät kasva ja hoitohenkilöstöä ei ole liikaa verrattuna asukkaisiin.

Jokaisesta poikkeavasta tilanteesta on ilmoitettu, kysytty ohjeistusta ja kaikelle menettelylle on pyydetty hyväksyntä joko puhelimitse tai sähköpostilla kyseisen johtajan esimieheltä.

– Hoivakodin johtaja on esittänyt koulutetun hoitajan hankkimista rekrytointifirmasta, mutta tämä olisi ollut ylemmän tason ohjeistuksen mukaan kiellettyä, koska se on kallista. Johtaja ei ole saanut lupaa palkata henkilökuntaa, vaikka on tätä nimenomaisesti pyytänyt, Rytkönen sanoo.

Attendon aluejohtaja on jopa ehdottanut viime vuoden lokakuussa, että hoivakotiin palkattaisiin filippiiniläinen hoiva-avustaja koulutetun lähihoitajan tilalle. Myös Attendon palvelupäällikkö on marraskuussa puuttunut hoivakodin listojen liian suuriin työntekijämääriin. Hän on ohjeistanut mm., että viikonloppuisin ei saa olla missään yksikössä päällekkäistä aikaa vuorojen vaihdon aikaan. Sijaisten tuntimääriin ja työvuorojen pituuksiin on myös puututtu.

Tehy arvosteli jo vuonna 2017 Attendon päätöstä lopettaa vastaavien sairaanhoitajien tehtävät. Tehtävät siirrettiin yksiköiden johtajille, jotka lähtökohtaisesti ovat hallinnon työntekijöitä ja heitä ei tulisi laskea mitoitukseen.

Myös irtisanotun johtajan hoivakodissa useat puutteet olisivat Tehyn arvion mukaan olleet vältettävissä, jos Attendo ei olisi päättänyt luopua vastaavista sairaanhoitajista. 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+