Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

PAMin Selin: Sipilän hallituksen eroamisessa naistenpäivänä on melkoista symboliikkaa

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin

Sipilän hallituksen toimeenpanemat työelämän heikennykset ovat osuneet kipeimmin naisvaltaisille aloille. Neljässä vuodessa ehdittiin murentamaan sopimusjärjestelmää, toimeenpanemaan kilpailukykysopimuksen ja aktiivimallin kaltaiset heikennykset sekä uhkailemaan pakkolaeilla ja jopa irtisanomisten helpottamisella. Tulevalle vaalikaudelle on saatava uusi suunta.

”On hienoa, että Sipilä kertoi kuunnelleensa sisäistä ääntään eropäätöstä tehdessään. Vielä tärkeämpää olisi kuitenkin ollut, että hallituskauden aikana hän olisi kuunnellut niitä ääniä, jotka tietävät ja tuntevat työelämän parhaiten. Tulevissa vaaleissa on palkansaajilla onneksi mahdollisuus äänestää uusi suunta,” sanoo  Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

Hän muistuttaa, että Sipilän hallitus on määrätietoisesti koko kautensa ajan pyrkinyt heikentämään hyvän työelämän edellytyksiä ja sopimuskulttuuria.

”Heikennyksiä perusteltiin taloudellisin syin. Pakkolaeilla uhkaamalla painostettiin ammattiliitot mukaan kilpailukykysopimukseen, joka lisäsi työtunteja ja heikensi palkansaajien toimeentuloa etenkin naisilta. Siinä tilanteessa liittojen oli pakko valita pienempi paha. Tämäkään ei riittänyt hallitukselle, vaan Sipilä kuritti muun muassa työttömiä taloustilanteen parannuttuakin aktiivimallilla. Hallituksen eroaminen naistenpäivänä on kyllä symbolista koko kuluneelle hallituskaudelle,” toteaa Selin.

Selin korostaa, että monet työelämän riskeistä realisoituvat nimenomaan naisten kannettaviksi. ”Esimerkiksi uusista työsuhteista noin puolet solmitaan määräaikaisina – nuoret ja naiset työskentelevät silpputyösuhteissa usein ja vastentahtoisesti. Tutkimuksista tiedämme, että työntekijät haluavat kuitenkin tehdä kokoaikaista työtä pysyvässä ja turvallisessa työsuhteessa, sekä arvostavat hyvää sääntelyä kuten esimerkiksi työehtosopimuksia.”

PAM on läpi hallituskauden tuonut esiin, että hallituksen esitykset työelämän muuttamiseksi ovat syventäneet entisestään eriarvoistumista pikemmin kuin korjanneet olemassa olevia ongelmia. Hallituksella olisi ollut toisenlaisiakin keinoja parantaa työllisyyttä ja tuottavuutta. Se olisi voinut kannustaa yrityksiä panostamaan laatuun, palkkaamaan työntekijöitä pysyviin työsuhteisiin sekä tukemaan työllisyystavoitteita investoimalla koulutukseen ja kehitykseen.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+