Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:LUE PUHE: Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Pihtiputaan poliisisurmien 50-vuotismuistotilaisuudessa: Jotta poliisi voi turvata muita, sen on pystyttävä turvaamaan itsensä

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen

Poliisin tehtävänä on olla kaikkien aikojen turvaaja kaikille. Poliisi joutuu menemään tilanteisiin, joihin kukaan muu ei mene. Poliisin on toimittava tilanteissa, joissa muut eivät pysty toimimaan.

Näin totesi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen puhuessaan sunnuntaina Pihtiputaan poliisisurmien muistotilaisuudessa Pihtiputaalla.

Konstaapelit Veikko Riihimäki, Onni Saastamoinen, Pentti Turpeinen ja Mauno Poikkimäki saivat viisikymmentä vuotta sitten tehtävän, jolta he eivät koskaan palanneet. Pihtiputaalla ammuttiin kahdeksan surmanluotia.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen korosti puheessaan poliisin työturvallisuuden tärkeyttä, jotta Pihtiputaan kaltaisilta tilanteilta vältyttäisiin. Jotta poliisi voi turvata muita, sen on pystyttävä turvaamaan itsensä.

– Poliisin työturvallisuuden eteen on tehty vuosikymmeniä pitkäjänteistä työtä ja se jatkuu edelleen. Koko organisaation on tuettava yksittäisen poliisin toimintaa parhailla varusteilla, koulutuksella ja johtamisella. Olemme vasta hankkineet hälytystehtäviä hoitaville partioille uusia luotisuojattuja ajoneuvoja, suojavarusteita ja voimankäyttövälineitä. Ennalta estävää työtä, neuvottelutoimintaa ja taktista ensihoitoa on kehitetty koko maan alueella, Kolehmainen totesi puheessaan.

Henkilöstömäärä keskeisin suorituskykyyn vaikuttava tekijä

Poliisiylijohtaja Kolehmaisen mukaan suomalaiset pitävät poliisin ylivoimaisesti tärkeimpänä tehtävänä sitä, että poliisi on kiireellisissä tilanteissa paikalla minuuteissa.

– Vakavat väkivallanteot on pystyttävä estämään. Keskeisin tuohon suorituskykyyn vaikuttava tekijä on henkilöstömäärä. Yhteiskunta viime kädessä määrittää voimavarat. Olen toiveikas ja haluan uskoa, että päättäjät haluavat säilyttää suomalaisen poliisin suorituskykyisenä, arvostettuna ja luotettavana vastakin, Kolehmainen totesi.

Muistotilaisuuden Pihtiputaan kirkossa ja seurakuntakeskus Sallilassa järjestävät Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry yhdessä Poliisihallituksen sekä Pihtiputaan kunnan ja seurakunnan kanssa.

Tilaisuuteen liittyi Ilmavoimien ylilento.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen                                                    

Pihtiputaan poliisisurmien 50-vuotismuistopäivä 10.3.2019

Pihtiputaan kirkko

Noudatan esimiesteni käskyjä ja olen valmis kohtaamaan poliisin ammattiin liittyvät vaarat. 

Näin todetaan poliisin eettisessä valassa, jonka jokainen virkaan astuva poliisi antaa valmistumisensa yhteydessä. 

Hinta on aivan liian kova, kun nuo riskit toteutuvat. Itsenäisyyden aikana virkatehtävissä on menehtynyt 130 poliisia, tällä vuosituhannella kaksi. Heidän kaikkien nimensä ovat Poliisiammattikorkeakoulun muistoseinällä.

Poliisin tehtävänä on olla kaikkien aikojen turvaaja kaikille. Poliisi joutuu menemään tilanteisiin, joihin kukaan muu ei mene. Poliisin on toimittava tilanteissa, joissa muut eivät pysty toimimaan. 

Konstaapelit Veikko Riihimäki, Onni Saastamoinen, Pentti Turpeinen ja Mauno Poikkimäki saivat viisikymmentä vuotta sitten tehtävän, jolta he eivät koskaan palanneet. Pihtiputaalla ammuttiin kahdeksan surmanluotia. Kahdeksan lasta menetti isänsä. Puolisot menettivät miehensä, muut omaiset läheisensä. 

Jotta poliisi voi turvata muita, sen on pystyttävä turvaamaan itsensä. Poliisin työturvallisuuden eteen on tehty vuosikymmeniä pitkäjänteistä työtä ja se jatkuu edelleen. Koko organisaation on tuettava yksittäisen poliisin toimintaa parhailla varusteilla, koulutuksella ja johtamisella. 

Olemme vasta hankkineet hälytystehtäviä hoitaville partioille uusia luotisuojattuja ajoneuvoja, suojavarusteita ja voimankäyttövälineitä. Ennalta estävää työtä, neuvottelutoimintaa ja taktista ensihoitoa on kehitetty koko maan alueella. 

Suomalaiset pitävät poliisin ylivoimaisesti tärkeimpänä tehtävänä sitä, että olemme kiireellisissä tilanteissa paikalla minuuteissa. Vakavat väkivallanteot on pystyttävä estämään. Keskeisin tuohon suorituskykyyn vaikuttava tekijä on henkilöstömäärä. 

Yhteiskunta viime kädessä määrittää voimavarat. Olen toiveikas ja haluan uskoa, että päättäjät haluavat säilyttää suomalaisen poliisin suorituskykyisenä, arvostettuna ja luotettavana vastakin. 

Pihtiputaalla menehtyneitä poliiseja nämä pyrkimykset eivät tuo takaisin. Heidän uhrauksensa velvoittaa kuitenkin meitä virassa olevien pitämään huolta siitä, että olemme varautuneet kaikkeen mahdolliseen – ja jopa mahdottomaan.

Jokainen suomalainen poliisi, on omalla jokapäiväisellä työllään varmistamassa osaltaan, että Suomi on maailman turvallisimpia maita. Siksi väkivallanteko poliisia kohtaan on väkivaltaa koko suomalaista yhteiskuntaa kohtaan. Sitä emme voi sallia. 

Yleinen järjestys ja turvallisuus ovat järjestäytyneen ja demokraattisen yhteiskunnan peruspilareita. Meille poliiseille on sisäisen turvallisuuden luotettavina ja arvostettuina ammattilaisina kunnia-asia suojella näitä jokaiselle kansalaiselle tärkeitä perusoikeuksia. 

Hyvät läsnäolijat,

kunnioittakaamme kaikki tänään näiden poliisisankarivainajien muistoa, jotka ovat antaneet yhteiskunnalle enemmän kuin se voi keneltäkään vaatia. 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+