Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Oriveden Kaupunki edellyttää Oriveden Opiston Klemetti-rakennuksen kunnostusta – vuokrausvaihtoehto mahdollinen

Oriveden Opiston rakennukset ovat tällä hetkellä tyhjillään. Kaupunki on kiinnostunut Klemetti-rakennuksen vuokrauksesta (kuvassa ylinnä oikealla). Kuvaaja Jaakko Sulonen

Oriveden kaupunki on käynyt Ahlmanin koulun Säätiön kanssa neuvotteluja Oriveden Opiston kiinteistöistä. Säätiö on tarjonnut kaupungille joko osto- tai vuokrausmahdollisuutta siten, että kaikki korjaus- ja ylläpitokulut jäisivät vuokralaiselle. Kaupunginhallitus ei hyväksynyt tarjousta.

Ahlmanin koulun Säätiö teki kaupungille tammikuussa tarjouksen, jossa oli ensisijaisena vaihtoehtona Ki Oy Oriveden Koulutie 5:n koko osakekannan ostaminen 850 000 eurolla. Vaihtoehtoina säätiö tarjosi koko rakennuskannan vuokraamista 10 vuodeksi 85 0000 eurolla vuodessa tai Klemetti- ja Suvanto-Sointula-rakennusten vuokraamista 10 vuoden vuokrasopimuksella 6 000 eurolla kuukaudessa.

Kaikissa vaihtoehdoissa kiinteistöjen ylläpito- ja korjauskulut jäisivät Oriveden kaupungille. Myyntiesitteen mukaiset koko kiinteistömassan hoitokulut ovat n. 270.000 euroa vuodessa. Syksyllä saadun tiedon mukaan rakennuksissa on ylläpitolämpö.

Klemetti-rakennusta tulisi kunnostaa ennen tilojen köyttöönottoa. Kuvaaja Jussi Valkeajoki

Rakennus kuntoon ennen vuokrausta

Kaupunginhallitus totesi kokouksessaan maanantaina, etteivät mitkään säätiön tarjoamista vaihtoehdoista ole kaupungin kannalta toiminnallisesti ja taloudellisesti perusteltuja. Kaupunginhallitus ilmoitti olevansa valmis neuvottelemaan Klemetti-rakennuksen ja sitä ympäröivän pihapiirin vuokraamisesta pitkäaikaisella vuokrasopimuksella edellyttäen, että vuokranantaja toteuttaa ennen vuokrasopimuksen alkamista Klemetti-rakennukseen välttämättömät peruskorjaustarpeet, jotta tilat ovat terveelliset ja turvalliset käyttäjille.

Kaupunginhallituksen mukaan vuokralainen vastaisi rakennuksen tavanomaisista ylläpitokustannuksista, ja vuokrahinnan tulee vastata seudun tavanomaista vuokratasoa kiinteistön ikä huomioiden.

? Olemme yhdessä neuvotellen pyrkineet löytämään ratkaisun tilojen käyttöön. Klemettisali on toiminut kaupungin kulttuuri-, juhla- ja messutilana, ja sen vuoksi erityisesti Klemetti-rakennukselle olisi kaupungilla ja eri toimijoilla tarvetta, toteaa elinvoimajohtaja Pirkko Lindström.

Useat eri tahot ovat olleet yhteydessä kaupunkiin ja pyytäneet selvittämään mahdollisuutta tilojen ja piha-alueen käyttöön tai vuokraukseen, koska Ahlmanin koulun Säätiö ei ole vastannut tiedusteluihin. Kaupungille säätiön toimijat ovat viestittäneet, ettei tilojen satunnaista vuokrausta tehdä, vaan tavoitteena on luopua kiinteistöistä.

Oriveden kaupunki ja Ahlmanin koulun Säätiö toteuttivat viime vuonna yhteisen Oriveden kampus -hankkeen, jonka tavoitteena oli etsiä alueelle uusia toimintoja sekä löytää ratkaisu kiinteistöjen tulevaan käyttöön. Hankkeessa tehtiin laajaa kontaktointia eri toimijoille, mutta selvää toteuttamisratkaisua ei onnistuttu löytämään. Kiinteistöt jäivät tyhjilleen säätiön siirrettyä opetustoimintansa Tampereen yksikköön keväällä 2018.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+