Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:HEINOLA: Terveyskeskuksen vuodeosastolla 11K jälleen ripuli-infektio – osasto suljettu vierailta

Heinolassa on todettu mahdollisesti noro-viruksen aiheuttamaan ripulitautia. Vuodeosastolla 11K on useampi ripuli-infektioon sairastunutta, minkä vuoksi osastolla vierailua ei sallita. Hyvä käsihygienia on erityisen tärkeää sekä osastolla vieraillessa, että muutoinkin.

Tartunta: Noro-virus tarttuu herkästi henkilöstö toiseen sekä viruksilla saastuneen veden, ruoan tai kosketuspintojen kautta. Virusta on runsaasti sairastuneen ulosteissa/oksennuksessa.

Tartunnan ehkäisy: Huolellinen käsienpesu lämpimällä vedellä ja saippualla ruokailun ja ruuanlaiton yhteydessä sekä erityisesti WC-käynnin yhteydessä. Kädet kuivataan huolellisesti pesun jälkeen Pinnat, jotka ovat likaantuneet viruksesta puhdistetaan klooripitoisella puhdistusaineessa, likaantuneet vaatteet ja vuodevaatteet pestään vähintään 60 asteessa.

Taudin itämisaika: 12-48 tuntia.

Oireet: Kouristavat vatsakivut ja pahoinvointi sekä oksentelu, osalla sairastuneista myös lyhytkestoista ja lievää ripulia ripulia ja/tai lämpöilyä. Oireet kestävät yleensä 12-72 tuntia ja häviävät yhtä äkillisesti kuin ovat alkaneetkin.

HOITO

Nesteen saannin turvaaminen. Etenkin iäkkäille ja pienille lapsille voi kehittyä nopeasti nestehukkaa

Lepo kotona, jotta virus ei leviäisi.

Yhteys lääkäriin, mikäli yleisvointi laskee voimakkaasti, limakalvot kuivuvat tai kuume ja ripulointi jatkuvat yli 3 vuorokautta.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+